woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 (za) zet met zege op Die Haghe imposante reeks voort

Voorschoten’97 (za) zet met zege op Die Haghe imposante reeks voort

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Als er een plaatsingsvolgorde zou worden gemaakt van de eerste klasse A over het kalenderjaar 2022, dan zou Voorschoten ’97 zich de trotse aanvoerder van deze ranglijst mogen noemen. Tijdens de winterstop kreeg het duo Nick Poot en John van Veen de technische leiding bij de geel-groenen in handen en sindsdien speelden de Adegeest-bewoners 14 competitiewedstrijden waarin liefst 33 punten werden vergaard. Voorschoten’97 steeg door deze knappe serie van een plek net boven de rode streep naar de tweede plaats op de ranglijst en werd er en passant ook een periodetitel in de wacht gesleept.

Afgelopen zaterdag bood laagvlieger Die Haghe dapper weerstand bij de vice-koploper, maar uiteindelijk keerden ook de Hagenaars met een ruime nederlaag terug naar de Hofstad (4-0). De thuisploeg kwam via een treffer van Mo Maatoug, op aangeven van Bart Vonk, al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar daarna kregen de bezoekers diverse goede mogelijkheden op de gelijkmaker.

De Haagse spits Sebastiaan van der Sterre was enkele keren dichtbij de 1-1, maar de goed keepende Stephan van der Niet hield zijn doel schoon. In de tweede helft brak Jim van der Krogt door aan de rechterkant, waarna zijn voorzet door Loyd van der Wilden op de juiste waarde werd geschat (2-0). Nick Guijt besliste tien minuten voor tijd met zijn doelpunt de wedstrijd definitief in Voorschotens voordeel, waarna Derk Reinders voor de mooiste treffer van de middag zorgde door van 35 meter afstand de bal in het verlaten Haagse doel te deponeren (4-0).

Alweer dus een overwinning voor Voorschoten’97, waar een nieuwe driepunter gewoon aan het worden lijkt te zijn. Hoe anders was de situatie nog geen drie maanden geleden. De Voorschotense hoofmacht had op dat moment in totaal slechts 8 punten bij elkaar gesprokkeld en ook qua spel was het team geen schim van de formatie die momenteel binnen de lijnen staat. De stille kracht achter de Voorschotense opmars is John van Veen. De 57-jarige inwoner van Roeloefarendsveen werd rond de jaarwisseling door de technische commissie van Voorschoten’97 gevraagd om de rest van dit seizoen interim-hoofdtrainer Nick Poot te assisteren en deze keuze blijkt een gouden greep te zijn geweest.

Van Veen, in het verleden in Voorschoten actief als voetballer van SVLV, vertrekt overigens komend seizoen naar RCL, waar hij met hoofdtrainer Hein van Heek wordt herenigd. Het tweetal werkte eerder samen als technisch eindverantwoordelijken bij huidig tweede divisionist Noordwijk. Van Veen over de afgelopen periode:,, Bij ons aantreden was handhaving in de eerste klasse onze doelstelling. Toen dat was bereikt was het behalen van een periodetitel het volgende doel. Ook dat is gelukt en nu willen we de tweede plaats op de ranglijst vasthouden, zodat we een, op papier, zo goed mogelijke positie hebben bij de start van de nacompetitie. Ik ben natuurlijk blij dat momenteel zo goed gaat. Waar dat aan ligt? Uiteindelijk moeten de spelers het in het veld doen, dus de credits van de goede prestaties zijn in eerste instantie voor de spelersgroep. Daarnaast vind ik Nick een talentvolle trainer en is de samenwerking met hem uitstekend. Ik voel me prima in deze rol en hoop op mijn manier een steentje bij te kunnen dragen’’, aldus de bescheiden Van Veen tot besluit.

Voorschoten ’97 (za)- Die Haghe 4-0 (1-0) 14.Maatoug 1-0, 66.Van der Wilden 2-0,  81.Guijt 3-0, 86. Reinders 4-0.

Basisopstelling Voorschoten’97 (za): Van der Niet, De Rijk, Van der Krogt, Wijnalda, Guijt, Reinders, Verplancke, Vonk, Maatoug, De Koning, Van der Wilden.

Basisopstelling Die Haghe: Drost, Kimu Ngoy, Ahmed, Nelson Quarty, De Bas, Abid, Van Kippersluis, Mulder, Lever, Van der Starre, Halsema.

Foto met dank aan : HMA-Fotografie, haaglandenvoetbal.nl

 

Must Read