vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseWinnend Voorschoten’97 houdt het lang spannend

Winnend Voorschoten’97 houdt het lang spannend

-

Eerste klasse B(zaterdag) – Voorschoten ’97 had tegen runner-up Wippolder in de meeste fases van de ontmoeting het beste van het spel, maar het duurde lang voordat dit veldoverwicht ook zichtbaar op het scorebord was. Thom Wijnalda (who else?) brak een kwartier voor tijd de ban voor de thuisploeg, waarna diep in blessuretijd de ingevallen Nick Guijt de Delftenaren de definitieve knock-out bezorgde (2-0).

Voorschoten’97 trof  in Wippolder een eerste klasse debutant, die bezig is aan een indrukkende opmars in het amateurvoetbal. De blauw-witten promoveerden, voornamelijk met spelers uit eigen geledingen, in betrekkelijk korte tijd van de vierde klasse naar de eerste klasse en ook op dit niveau presteert de ploeg van Mark Moen tot nu toe uitstekend.

Voorafgaande het duel met Voorschoten ‘97 werden uit vijf wedstrijden twaalf punten verzameld en wellicht was deze prima reeks de reden dat de thuisploeg in de beginfase vrij behoedzaam opereerde. De Adegeest-ploeg had gaandeweg de eerste helft de wedstrijd steeds meer onder controle, maar, de pas 17-jarige, invaller doelman Thijs Berg van Wippolder werd voor rust nauwelijks serieus in de problemen gebracht.

In de tweede helft werd de thuisploeg steeds gevaarlijker en hing de 1-0 in de bewolkte Voorschotense lucht. Nadat even daarvoor Wippolder-verdediger Ricardo van Heyst de openingstreffer nog had weten te verhinderen, was het een stief kwartiertje voor tijd wél raak voor de thuisploeg. Mo Maatoug bracht na een knappe individuele actie spits Thom Wijnalda in stelling, die met een poging van achter zijn standbeen Berg kansloos liet (1-0).

Dit was het sein voor de bezoekers om alle schroom van zich af te gooien en met hoge ballen op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de Voorschotense defensie was de Delfste aanvallers keer op keer de baas. De thuisploeg kwam via tegenaanvallen regelmatig in aanvallende overtalsituaties terecht, maar daar werd door de geel-groenen slordig mee omgesprongen. Daardoor bleef Wippolder tot het einde van de wedstrijd de hoop koesteren om toch met een puntje naar de Prinsenstad terug te keren, maar na de 2-0 van Guijt was het pleit definitief in Voorschotens voordeel beslecht.

Luttele tellen na deze treffer floot scheidsrechter Richard Steenbergen voor het einde van de wedstrijd. Een domper op de Voorschotense zege was het uitvallen van Miguel Boersma, de jonge aanvaller moest na een ongelukkige botsing met een tegenstander het veld met een gebroken sleutelbeen verlaten.

Voorschoten’97- middenvelder Ben Beumer kort na afloop van de wedstrijd: ,,Ik denk dat we vandaag de sterkste ploeg waren en verdiend hebben gewonnen. De uitslag had in mijn ogen wel wat hoger moeten uitvallen, maar door slordige eindpasses duurde het erg lang voordat die 2-0 viel. Erg jammer dat we Miguel Boersma door zijn blessure nu een tijdje moeten missen, hij was de laatste weken in een uitstekende vorm. Er valt voor ons al met al nog genoeg te verbeteren, maar de drie punten zijn voor nu even het belangrijkste. Bij verlies vandaag hadden we de aansluiting met de bovenste ploegen een beetje verloren, door deze zege kruipen we weer wat omhoog op de ranglijst’’, aldus Beumer tot besluit.

Voorschoten’97  – Wippolder 2-0 (0-0) 73.1-0 Wijnalda, 90+5. Guijt 2-0.

Basisopstelling Voorschoten’97: Kwant, Simonis, Hogenboom, Nomen, Smith, Wijnalda, Van der Krogt, El Khiraoui, Beumer, Maatoug, Boersma.

Basisopstelling Wippolder: Berg, Venema, Tetteroo, Biemans, Van Heyst, Seffelaar, De Vree, Krassenburg, Luisman, Tarantino, Uythof.