woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseZOB maakt einde aan succesreeks Voorschoten’97 (za)

ZOB maakt einde aan succesreeks Voorschoten’97 (za)

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Te weinig beleving en te veel ‘het komt wel goed’ mentaliteit bij Voorschoten’97 leidden tot een 1-3 nederlaag. De groengele brigade leek niet genoeg energie te kunnen opbrengen om ZOB met een nederlaag naar huis te kunnen sturen. De bereidheid om voor elkaar tot het gaatje te gaan was er niet. Het idee dat er een soort verzadiging bij de ploeg was na het behalen van de periodetitel en de zinderende wedstrijd tegen Nootdorp wijst Thom de Koning resoluut van de hand: ,,Absoluut niet, er is genoeg om voor te voetballen. Vandaag haalden echter te veel spelers hun normale niveau niet, maar naar de oorzaak kun je slechts gissen.”

Voorschoten’97 had in 2022 een prachtige serie bij elkaar gevoetbald: uit negen wedstrijden haalden de mannen van Nick Poot 22 punten en er werd niet verloren. ZOB maakte hier wreed een einde aan. ,,De Koning: ,,Enorm balen dat we die reeks niet konden voortzetten. Vanzelfsprekend stonden we vol vertrouwen aan de aftrap, maar ik heb niets bemerkt van onderschatting of gemakzucht bij ons. Waarom het niet liep of er zoveel duels werden verloren? Ik kan de vinger er niet achter leggen. Ik moet zeggen dat ZOB beslist geen slechte ploeg is hoor met name hun spitsen waren behendige en snelle jongens. Wij hadden dar niet het goede antwoord op.”

De Koning doelde op Dennis Jansen en Colin Coenderman, die telkenmale de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg zochten en ook kregen of creëerden. Het eerste doelpunt dat Zuid Oost Beemster maakte, had echter niets te maken met snel aanvalsspel. Wouter van Os zag dat Stephan van der Niet te ver voor zijn doel stond en trachtte hem te verschalken met een trap vanaf de middellijn. De achteruit lopende goalie kon niet veel meer dan het leer met de platte hand tegen houden. De bal kwam voor de snel in gekomen Coenderman die de score gemakkelijk kon openen.

Nog geen halve minuut na de rust maakte Thom Wijnalda gelijk met een gericht schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De Koning: ,,Erop en erover was onze niet onlogische gedachte. Wij kregen echter geen grip op ZOB en van doordrukken was dan ook geen sprake, integendeel zo bleek. Zij kregen het laatste kwartier  de ruimte om uit te lopen naar 1-3. Al te zwaar moeten we denk ik niet tillen aan deze nederlaag. Zoiets kan gebeuren. Dinsdag lekker trainen en dan zaterdag weer gewoon door. Er staat voor ons echt nog wat op het spel. Kampioen worden we niet meer, maar de tweede stek kan voordelen opleveren wat betreft de nacompetitie en daar gaan we echt voor.”

Omdat Nootdorp niet verder kwam  dan een gelijkspel is de door De Koning en zijn team gewenste positie een reële mogelijkheid. Met nog zes wedstrijden te gaan kan een achterstand van twee punten in een dag teniet worden gedaan. Voorschoten’97 krijgt volgende week een uitermate moeilijk klip om te omzeilen als in Valkenburg de degens worden gekruist met Valken’68.

Voorschoten’97-ZOB 1-3 (0-1). 38. Coenderman 0-1, 46. Wijnalda 1-1, 70. De Kroon 1-2, 88. Dennis Pals 1-3.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hogenboom, De Rijk, Van der Krogt, De Roode, Van der Voorst, Wijnalda, Reinders, Verplancke, De Koning, Van der Wilden.

Basisopstelling ZOB: Huisman, Marko Pals, Mol, Dennis Pals, Van Os, Ninteman, Jansen Schaasberg, Streekstra, Coenderman, Fecunda.

 

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read