zaterdag, december 3, 2022
HomeTweede klasseEMM'21Altior laat EMM'21 kansloos

Altior laat EMM’21 kansloos

-

Tweede klasse C (zondag)- In het zonnige Langeraar speelde de nummer zes Altior tegen de nummer acht EMM’21. Daar waar uw verslaggever als trainer vroeger de nodige derby’s met Altior uitvocht met zijn toenmalige zondagclubs waaronder Alkmania, het huidige EMM’21.

De bezoekers begonnen voortvarend aan de partij en zorgden in de eerste minuut al via een indraaiende vrije trap voor de nodige onrust in het strafschopgebied van doelman Jeroen Sassen. Daarna zag je echter al snel dat EMM’21 veel ruimte weggaf waardoor Altior snel de twee spitsen, Ed van der Weijden en Luuk den Haan kon zoeken. Deze twee spitsen steken enorm veel energie in de wedstrijd en lopen op iedere bal. Daarnaast is met name Ed van der Weijden een echte handenbinder, hij houdt de bal goed bij zich, passeert makkelijk een tegenstander en is enorm doelgericht. Kort daarachter speelt Tom van der Weijden, ook technisch vaardig en heeft voldoende loopvermogen om snel aan te kunnen sluiten bij de twee spitsen als die in balbezit zijn gekomen.

EMM’21 had daar veel moeite mee met name doordat de middenvelders te diep tegen de eigen spitsen aan speelden en er dus een enorme ruimte lag voor de voorwaartsen van Altior om in te zakken. Tom van der Weijden en zijn kompaan Tim Heikoop kregen de ruimte om aan de rechterkant in te duiken bij een diepe bal vanuit de achterhoede. Altior brak meerdere keren gevaarlijk uit en het kon dan ook niet uitblijven dat er een doelpunt zou vallen. Ed van der Weijden brak goed door op rechts en tikte de bal door naar Den Haan. Die draaide open en stond wellicht tot zijn eigen verbazing ineens vrij voor doelman Jochem van Rijn. Zijn raar ingeschoten balletje hobbelde langs de verbouwereerde van Rijn en er kon gejuicht worden op het volle terras.

Direct na de aftrap nam Altior de bal over van EMM, er volgde weer een aanval over rechts via Ed van der Weijden. Die vond zijn naamgenoot in de as van het veld en van een metertje of 35 kogelde Tom van der Weijden de bal in de bovenhoek met de 2-0 tot gevolg. EMM lag even als een aangeslagen bokser tegen de touwen. Maar niet voor lang, want nog voor rust viel de 2-1, een perfect aangesneden voorzet van Joey van der Geest werd door Damian Hoogenboom achter Sassen geknikt. Daardoor gingen de beide teams met deze stand aan de thee.

Gelijk na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Patrick Borsboom trok Altior ten aanval en werd Ed van der Weijden onreglementair gestuit. De daarop volgende indraaiende vrije trap werd verkeerd getaxeerd door goalie van Rijn waardoor Ed van der Weijden
eerder bij de bal was dan van Rijn: 3-1. Een flinke domper voor de Veners. Die konden weer opnieuw gaan beginnen om iets te doen aan de achterstand. EMM probeerde het wel maar speelde in een te laag tempo en was te onzorgvuldig bij de eindpass om Altior echt in grote problemen te brengen.

De wissels van trainer Koen van der Vlugt brachten wel iets meer drive bij EMM’21 maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er nauwelijks echte grote kansen werden gecreëerd. Zeker niet naarmate de wedstrijd richting einde ging en Altior wel raad wist met de geboden ruimte. Er waren diverse mogelijkheden om de score flink hoger te laten uitvallen, maar telkens bleek van Rijn een sta in de weg of werden kansrijke situaties zeer onzorgvuldig uitgespeeld. Zo eindigde de middag in een voor EMM’21 zeer teleurstellende, maar zeker niet onverdiende nederlaag.

Altior-EMM’21 3-1 (2-1). Den Haan 1-0, Tom van der Weiden 2-0,  Hoogenboom 2-1,

Basisopstelling EMM’21: Van Rijn; Sven van der Meer; Brug; van der Lem; Guido van der Meer; Damian Hoogenboom; Nino Wesselman; Roy Hoogenboom; Hoogervorst; Rietbroek, van der Geest.

Ronald Rosdorff
Ronald Rosdorff
Ex-trainer van diverse regioclubs, nu TC bij Koudekerk. Analist, graag gezien, sinds de lente van 2016 redactielid. Humor is hem niet vreemd.

Must Read