woensdag, april 24, 2024
HomeDerde klasseASCAlex Iliopoulos: ,,ASC kan het elke tegenstander lastig maken"

Alex Iliopoulos: ,,ASC kan het elke tegenstander lastig maken”

-

Tweede klasse D (zaterdag)- ASC heeft het eerste puntje binnen. Op eigen veld werd Aalsmeer op 1-1 gehouden en dat mag als een dapper resultaat worden gezien. Aanvaller Alex Iliopoulos: ,,Een verdiend punt ook. Wij hadden het beste van het spel en kregen drie grote kansen voor de pauze. Daarna was Aalsmeer beter, maar op wilskracht hebben we ons naar 1-1 geknokt.”

Vorige week verloor ASC met 3-1 bij Alphia. ,,Daar maakten we een boel fouten en die werden afgestraft. Welkom in de tweede klasse op zaterdag zeg maar. Nu kwamen we veel beter voor de dag en dat nog wel tegen een prima tegenstander. Het loopt nog niet erg bij hen, maar je kunt zien dat ze veel goede voetballers aan boord hebben. Toch kan ik niet anders zeggen dan dat wij het uitstekend hebben gedaan. Wij weten ook dat het gros van de tegenstanders meer inhoud heeft, maar als wij ervoor knokken dan kunnen we het elke ploeg lastig maken. Zo groot gaan de verschillen in deze klasse echt niet zijn. Tuurlijk, het wordt pittig. Dat geldt echter voor alle ploegen want de meesten zijn aan elkaar gewaagd. Dat zie je nu ook al aan de uitslagen.

De aanvaller van voorheen Bernardus en Voorschoten’97 had zijn ploeg kunnen helpen aan een voorsprong. ,,Jelle Schouten en Jesse Jasperse gaven mij prima ballen waaruit ik had moeten scoren. Helaas stond mijn vizier niet op scherp. Ook Jesse zelf kreeg een grote kans. Aalsmeer stelde daar weinig tegenover. Helaas gingen we met 0-0 de rust in en er was meer mogelijk geweest voor ons.”

De ploeg van Ted Verdonkschot, nog niet op volle oorlogssterkte, werd sterker en sterker en ASC moest alle zeilen bijzetten. Calvin Valies trok er een keer op uit en uiteindelijk moest Joek Nieuwenhuis passen. Nog eens de aanvaller: ,,Die goal hing in de lucht en vanaf dat moment wisten we dat een puntje het maximaal haalbare was. Gelukkig bleven we er wel in geloven en een minuut of acht voor tijd kregen we de beloning. Een vrije trap van de ingevallen Ralph van Zandwijk mocht ik binnen koppen en zo kreeg ik toch nog mijn doelpuntje. Daar was ik wel blij mee gezien de gebeurtenissen in de eerste helft. In de slotfase hebben we het goed dicht gehouden en de 1-1 voelde eigenlijk wel aan als winst. Het zal niet verbazen dat de groep daarna een leuke avond heeft gehad in het Leidse.”

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Schellingerghout, De Bruin, Bertels, Bakker, Van Heiningen, Schouten, Van Rooyen, Meijer, Jasperse, Iliopoulos

Foto’s: Jeannette Kloet (fotoreportage volgt later vandaag!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read