HomeDerde klasseASCASC geeft na rust zege weg

ASC geeft na rust zege weg

-

Tweede klasse C  (zondag)- Op een lekker zonovergoten sportpark Overveer ontving ASC deze zondag het Kudelstaartse KDO. De nummer vier kwam derhalve op visite bij de nummer elf.

De wedstrijd begon met een periode van aftasten. KDO kreeg na tien minuten de eerste mogelijkheden via Joeri Stange en Mika van der Weijden. ASC brak echter de ban via Diederik Bertels. Van twintig meter afstand schoot hij raak, maar hij had wel het geluk dat een KDO verdediger de bal van richtring veranderde. KDO probeerde weer vat te krijgen op de wedstrijd en kreeg mogelijkheden bij corners en vrije trappen, maar steeds zat ASC doelman Joek Nieuwenhuis erbij. Zo ging ASC met een 1-0 voorsprong aan de thee.

Veel toeschouwers misten de gelijkmaker van KDO, die amper een minuut na het begin van de tweede helft viel. Er leek niets aan de hand totdat verdediger Jeroen van Bergen over de bal heen trapte. KDO aanvaller Mathijs van Rijn kreeg de bal voor zijn voeten en schoot raak: 1-1. Na tien minuten spelen kwam wissel Jesse Stange in het veld bij KDO.  Bij zijn eerste balcontact gaf hij de bal voor waarna wederom Van Rijn de roos trof: 1-2.

Trainer Jesper Neuteboom reageerde door Lars Valckx in te brengen.  ASC ging de laatste twintig minuten zo meer op de aanval spelen. Valckx kreeg mogelijkheden, maar keeper Jesper Oudshoorn capituleerde niet. In de negentigste minuut werd een vrije trap voor het doel van KDO gebracht. De doelman maakte het spannend door de bal niet goed te verwerken waardoor er een scrimmage voor het doel ontstond, maar ASC kreeg de bal niet in het doel.

Hierdoor bleef de stand 1-2 en ASC op een p/d plek. De komende weken zullen we zien waar de Oegstgeestse formatie zal eindigen en volgend seizoen zal uitkomen en op welk niveau. Wordt het de tweede of derde klasse? We zullen het allemaal zien in de maand juni.

ASC-KDO 1-2 (1-0).  Bertels 1-0, Van Rijn 1-1,  Van Rijn 1-2.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Meijer,Bertels, De Bruin, Bakx, Illopoulos.

Basisopstelling KDO: Oudshoorn, Winters, Kortenhorst, Verkalk, Smits, Stevens, Van Rijn, Hoving, Stange, Kleijn, Van der Weijden.

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt nog!)