donderdag, mei 19, 2022
HomeTweede klasseASCASC knokt zich naar een punt

ASC knokt zich naar een punt

-

Tweede klasse C (zondag)- Donderdag moest ASC thuis aan de bak tegen Pancratius. De gastheren konden geen punten morsen in hun strijd tegen degradatie, maar dat gold voor de bezoekers net zo goed met het oog op de nacompetitie aan de bovenkant van de ranglijst. Het uiteindelijke 4-4 gelijkspel zal de thuisploeg meer tevreden hebben gestemd dan de gasten uit Badhoevedorp.

Het wederzijdse aftasten aan het begin van de wedstrijd gaf de belangen goed weer. Ze lieten elkaar het spel maken om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. Vooral aan de kant van de thuisploeg zag je het lef toenemen naarmate de wedstrijd vorderde. Steeds vaker zochten zij de aanval.

Man of the match Lars Valckx legde uit hoe hij dat ervoer: ,,Wij hebben ons niet aangepast aan de tegenstander. We begonnen inderdaad voorzichtig omdat we wisten dat Pancratius een hele sterke aanval heeft. We kwamen steeds lekkerder in ons spel en er lukte gewoon steeds meer.”

Na een kwartier vond ASC de juiste combinatie tussen druk zetten en weer uitzakken en dat werkte goed. Valckx profiteerde hier als eerste van. Slim werd hij weggestoken en hij kon daardoor de 1-0 maken. Pancratius schoot wakker, raakte wat geïrriteerd en het spel begon feller te worden. Dat leidde vijf minuten voor de rust tot een doelpunt. Pancratius spits Dave Hertog kreeg de bal op rand van het zestienmetergebied aangespeeld en met zijn lichaam schermde hij die goed af. Tot hij een moment zag om rechts van zijn tegenstander weg te draaien en hij vrij baan had om de bal langs ASC keeper Joek Nieuwenhuis te schuiven. Met een gelijke stand gingen de teams aan de thee en kon niemand inschatten wie er het sterkst de kleedkamer uit zou komen.

ASC pakte het in de tweede helft weer goed op, alleen kostte het de ploeg van Jesper Neuteboom steeds meer moeite om vooral Hertog in bedwang te houden. Na een uur spelen kopte diezelfde Hertog via een been van een ASC-er de voorsprong binnen: 1-2. Het leek klaar voor de roodzwarten toen tien minuten later, na een verdedigende fout van Jeroen van Bergen, Diede Mentink de 1-3 maakte. Maar ASC heeft eerder aangetoond over genoeg gezonde veerkracht te beschikken als het erop aankomt en Valckx herinnerde het publiek daar nog even aan een kwartier voor tijd. Hij onderschepte een afvallende bal en spurtte vanaf het midden richting het doel van Pancratius en tekende voor de aansluitingstreffer: 2-3.

Niet veel later draaide plaaggeest Hertog weer met speels gemak weg van zijn tegenstander en leek de wedstrijd te beslissen: 2-4. De thuisploeg gaf zich alsnog niet gewonnen en invaller Ward Buijze maakte de 3-4. De bank en alles wat ASC was veerde op in de hoop op meer. In de blessuretijd kreeg de ploeg van Neuteboom wat het verdiende. Na eerst drie keer mis gemaaid te hebben in het strafschopgebied van Pancratius schoot Dylan Bakker resoluut de 4-4 binnen en zo voor zijn ploeg het punt binnenhaalde.

Valckx: ,,We groeiden als team de laatste weken. Vandaag was ook echt een teamprestatie. Niemand verzaakte en als je daar onderdeel van bent dan geeft dat zoveel energie. Ik durf wel te zeggen dat wij de tweede klasse gaan overleven. Ons harde werken maar ook ons goede spel begint te lonen.”

Het resterende programma ziet er ieder geval niet slecht uit voor ASC en zij krijgen inderdaad nog genoeg kansen op lijfsbehoud in de tweede klasse. Zeker als je nagaat dat hun drie grootste rivalen ESTO, RVC’33 en VV Schoten alle verloren donderdag en van die rivalen treffen zij ESTO en VV Schoten nog.

ASC-Pancratius 4-4 (1-1). 15. Valckx 1-0, 40. Hertog 1-1,  60. Hertog 1-2, 60. Mentink 1-3 70. Valckx 2-3, 75. Hertog 2-4,  80. Buijze 3-4. 90+3. Bakker 4-4.

Opstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen (Buijze), Goebel, Dalenoord (Sijbesma), Valckx, Van Zandwijk, Meijer, Berteis, De Bruin, Bakx .

Opstelling Pancratius: Kasper Dinkgreve, Sweers (Mike Ruijter 60), Vahlkamp, Ringelberg (Lilipaly 83), Dennis Dinkgreve (Van Eijk), Leenen, Justin Ruijter (Van Egmond), Hertog, Mentink, Fenne, Canjels.

 

 

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read