HomeDerde klasseASCASC toont veerkracht tegen Altior

ASC toont veerkracht tegen Altior

-

Tweede klasse C (zondag)- ,,Mijn klokje bepaalt”, riep arbiter Wassink luid toen de teller op het scorebord op 89 minuten stond nadat hij tot verbazing van velen op zijn fluit blies voor het eindsignaal. Er waren toch wel degelijk wat minuten te spelen (ook mede gelet op de wisselmomenten) dus het advies aan de verder prima fluitende scheidsrechter is om toch een horlogemaker op te gaan zoeken. Gemopperd werd er verder niet want het was een uitslag waar beide teams zichtbaar mee konden leven.

Op het zonnige sportpark in Langeraar zaten de spelers van ASC wellicht nog in gedachten aan de koffie bij hun moeders op Moederdag want het begin mag ronduit slap genoemd  worden. Binnen twee minuten opende Altior de score. De bal kwam bij de geheel vrijgelaten spits Ed van der Weijden voor wie het een koud kunstje was om de doelman te verschalken.

ASC-trainer Jesper Neuteboom was ook totaal niet te spreken over het begin van zijn ploeg: ,,Dat is het enige waar we het in de wedstrijdbespreking over gehad hebben. Nee, dat is een zottigheidje. Vorige week stonden we 1-0 voor met de rust, niks aan de hand en toen begonnen we ook zo slap en lag ie er binnen twee minuten in en nu was het ook weer na hetzelfde aantal tellen raak. Ik moet er toch eens met die jongens over hebben want daarna hebben we gewoon 88 minuten gas gegeven en niet meer in die loomheid gezeten.”

Die bevinding klopt want ASC leek inderdaad wakker geschud door die vroege tegentreffer. Het eerste gevaar kwam van Alex Iliopoulos die een voorzet vanaf rechts van Sean Goebel net naast kopte. Aan de andere kant moest Max Yesillkagit handelend optreden bij een gevaarlijke vrije trap.

Na een half uur kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een verre ingooi belandde voor de voeten van Jelle Schouten en al dan niet via een verdedigend been verdween de bal achter de Altior-doelman.

Na rust ging ASC op zoek naar de voorsprong en daar kreeg het vlak na de rust ook de mogelijkheden voor. Eerst was er een kopkans voor Iliopoulos en kort daarna was het dezelfde Iliopoulous die na een fraaie dubbele een-twee combinatie met Ralph van Zandwijk oog in oog met doelman Sasse kwam. Zijn inzet belandde echter op de voeten van de sluitpost. Het was de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. In de tegenstoot kwam de 2-1 bijna op het scorebord maar de inzet van Ed van der Weijden ging net naast. Dat Altior heel gevaarlijk is in de tegenstoot bleek wel in de 57e minuut. De diep gestuurde Ed van der Weijden kon naar binnen snijden en zijn schot van rand zestien plofte in de verre hoek.

De visie van Neuteboom op deze treffer: ,,Als je neutrale kijker bent lijkt het alsof ASC de bovenliggende partij was maar dat is ook hun spelletje. Zo liepen we thuis ook in het mes. Ook een kwaliteit van hen dat ze de tegenstander het gevoel geven dat ze beter zijn. Dat zag je bij de 2-1. Eén pass in de diepte, hij kapte hem uit en hup verre hoekje. Meedogenloos.”

De voorsprong was gelukkig voor ASC van korte duur want twee minuten later was het alweer 2-2. Wederom was Schouten de doelpuntenmaker. Het spel golfde daarna ook wat op een neer in deze aantrekkelijk wedstrijd waar de krachten van ASC wat weg leken te ebben en het nog altijd oppassen geblazen was voor de uitvallen van de ploeg van Arjan van der Laan. Dat bleek ook wel een klein kwartier voor tijd. Wie anders zou je zeggen dan Ed van der Weijden was het wiens inzet buiten bereik van Yesilkagit op de paal belandde. Maar gescoord werd er verder niet meer.

Na afloop was Jesper Neuteboom uiteindelijk toch tevreden. ,,Vooraf had ik hiervoor getekend. Als ik de wedstrijd zie had er voor ons meer ingezeten maar met die laatste bal op de paal was ik uiteindelijk blij dat de scheidsrechter affloot. Het kostte een hoop kracht dus wat dat betreft kan ik wel leven met een gelijkspel. Ik ben helemaal tevreden over hoe we de laatste weken spelen. Tegen DONK en DIOS hebben we goed gespeeld. Dat zijn betere ploegen. Tegen RVC’33 hebben we gewonnen. Toen zat er ook echt spirit in. Ik vond ons vandaag aan de bal wel redelijk spelen. Je merkt ook aan de jongens dat ze zeggen “jammer dat we niet hebben gewonnen” en dat is ook wel iets van wat in hun hoofd zit. Je moet eigenlijk zo’n wedstrijd sneaky winnen. Maar we hebben onszelf nu wel beloond. Vorige week stond je met rust 1-0 voor en daarna raak je ook de kluts kwijt. Nu blijf je gewoon overeind.”

Helaas voor de Oegstgeestenaren won concurrent ESTO waardoor het verschil nu vier punten is. Aanstaande donderdag wacht Pancratius dat met maar liefst 12-1 won van hekkensluiter Schoten. Wat de waarde van die score is moet nog maar blijken. Feit blijft wel dat ASC zich niet wederom een slappe start kan veroorloven. Maar daar zal Neuteboom in zijn wedstrijdbespreking nogmaals duidelijk op hameren.

Basisopstelling Altior: Sasse, Janssen, Blommestijn, Van der Meer, Noordsij, Tom van der Weijden, Heikoop, Den Haan, Van Veen, Ed van der Weijden, De Regt.

Basiso pstelling ASC: Yesilkagit, Bakker, Van Bergen, Goebel, Dalenaard, Schouten, Van Zandwijk, Bertels, De Bruin, Bakx, Iliopoulos.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..