HomeDerde klasseASCASC verliest weer, maar staat niet meer op een directe degradatieplaats

ASC verliest weer, maar staat niet meer op een directe degradatieplaats

-

Tweede klasse C (zondag)- Het nieuwe jaar leek de revival van de Good Old in te luiden met puike resultaten, maar na drie nederlagen op rij is dat goede gevoel wel weer weg. En dan kan je wel een andere tegenstander wensen dan de nummer twee DONK, dat met 31 punten uit 13 wedstrijden in menig competitie bovenaan zou hebben gestaan. Na negentig minuten stond er dan ook een logische score op het bord (0-2).

De ploeg uit Gouda heeft de beschikking over enkele technisch vaardige spelers, maar kon zich in het eerste halfuur weinig mogelijkheden scheppen. De thuisploeg bleef met veel inzet overeind en had uit een corner via Diederik Bertels op voorsprong kunnen komen, maar zijn volley van dichtbij miste kracht.

Een kwartier voor rust werden de rood-zwarten gevaarlijk middels een kopbal voorlangs en uit de daaropvolgende aanval kwam doelman Joek Nieuwenhuis uit zijn doel na een dieptebal van de bezoekers, alleen miste hij de bal volledig en kon er ternauwernood op de doellijn redding worden gebracht. Vijf minuten voor rust bracht Winne Meijer Jelle Schouten voor de keeper, maar zijn lob ging voorlangs. Drie minuten voor de pauze kwam de runner-up uit een corner op voorsprong door Bas Houdijk, die raak kopte: 0-1.

Vijf minuten na rust volgde een kopie van het openingsdoelpunt en was het wederom Houdijk die Nieuwenhuis te snel af was (0-2). Vijf minuten later gaf Meijer, net als in de eerste helft, Schouten een grote kopkans, maar hij miste volledig. De Oegstgeestenaren bleven het manmoedig proberen, maar kwamen tot weinig echte kansen terwijl de wit-gelen de ruimte bespeelden met gevaarlijke diepteballen.

De verder ongelukkig spelende Nieuwenhuis had nu wel een paar intercepties. De met puike voorzetten strooiende Meijer gaf met zijn buitenkant de ingevallen Jerome Rousseau een riante kans, alleen liet zijn controle te wensen over. Buitenspeler Meijer: ,,Ik had inderdaad een paar assists achter mijn naam kunnen hebben vandaag, maar helaas kwam het niet tot doelpunten. Ik vond ons vooral voor rust redelijk spelen, waar het hobbelige veld tegen zo’n technische ploeg wel in ons voordeel was. Volgende week tegen weer een topploeg (DIOS), al hebben we daar in de eerste wedstrijd, ondanks de 5-2 nederlaag, echt wel kansen tegen gehad. Daarna krijgen we de wat mindere ploegen en dan moet het gebeuren.”

De uitstekend leidende arbiter bleek niet alleen een goede leidsman te zijn, maar ook over spelinzicht te beschikken. Het scorebord gaf 89 minuten aan toen hij affloot, hoogstwaarschijnlijk met het idee dat er toch niets meer zou veranderen aan de stand.

Toch was er ook nog positief nieuws op Sportpark Overveer. Ondanks de nederlaag kwam ASC van de directe degradatieplaats af, aangezien directe concurrent RVC’33 maar liefst met 6-0 verloor en nu een slechter doelsaldo heeft.

ASC-DONK 0-2 (0-1). 42. Houdijk 0-1, 50. Houdijk 0-2. Scheidsrechter: Uijttewaal

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Meijer, Buijze, Bertels, De Bruin, Bakx.

Basisopstelling DONK: Van der Eem, Vat, Van Veen, Harmsen,T. Houdijk, Borsboom, Van Doeland, B. Houdijk, El Yousfi, Van Houten, Van de Graaf.