zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseASCEMM'21 en ASC kunnen niet vermaken

EMM’21 en ASC kunnen niet vermaken

-

Tweede klasse C (zondag)- De omstandigheden leken ideaal voor een leuk potje voetbal. De spelers hadden er zichtbaar zin in, de lentezon deed van zich spreken en veel liefhebbers waren afgekomen op het treffen tussen EMM’21 en ASC. Hoewel er over de arbeidsethos weinig geklaagd mocht worden over en weer was de wedstrijd ronduit belabberd. Natuurlijk werkte het hobbelige natuurgras niet mee, maar er viel wel erg weinig te beleven bij de streekderby.

De nummer vier wilde een aanval doen op DIOS en Pancratius verder achter zich laten. ASC had in februari eindelijk het zoet der overwinning gesmaakt en was voornemens om de teller verder te doen laten oplopen. Genoeg ingrediënten om er eens lekker voor te gaan zitten, zou je zo zeggen. De beide ploegen konden echter geen moment imponeren. Vrijwel de gehele wedstrijd door werd het leder naar de verkeerde kleur geschoten en was er van rust in het spel geen sprake. De lange bal werd meer dan eens gehanteerd en rondvliegende vogels moesten op hun tellen passen om niet geraakt te worden.

ASC speelde kort op elkaar en daar had EMM’21 het zichtbaar moeilijk mee. Het vernuft om een gaatje te vinden, was er nauwelijks en de thuisploeg liet amper wat zien van het vermogen dat eerder in het seizoen wel dikwijls werd getoond. Omdat de bezoekers ook niet het gogme hadden om een fatsoenlijke aanval op te zetten, waren de kansen meer dan schaars. Zeker voor de pauze gebeurde er zelden iets wat onder de noemer ‘beklijvend’ kon worden geschaard.

EMM’21 trainer Van der Vlugt: ,,Ik kan niet ontkennen dat dit een matige vertoning was. We kwamen maar moeilijk tot kansen, hoewel we er in een fase na rust wel drie kregen. Wanneer je dan scoort dan moeten zij uit de schulp komen. Het was echter zo’n duel waarin het simpelweg niet lukte. Wij zijn geen HBC of DONK die een tegenstander kapot kunnen spelen. Zonde dat het nu niet lukte, want het was gezellig druk op het complex. We hebben te weinig laten zien, mede omdat ASC compact speelde.

Sven Hoogervorst schoot namens de thuisploeg een keer over, terwijl Jelle de Bruin aan de overkant een keer gevaarlijk in kopte. Voor de doellijn werd zijn inzet weggewerkt. Op een wel eens goede voorzet van Sean Goebel volgde ook een kopbal, die er best in had gemogen. Nadal Wesselman zag Jeroen van Bergen een keer op het juiste moment ingrijpen, maar daarmee was de koek wel op in aanvallende zin.

Na de onderbreking had ASC veel lichte overtredingen nodig, het duel was wel ronduit sportief te noemen, om EMM’21 te ontregelen. Toch kwam Nino Wesselman tot een schietkans, maar daar had Joek Nieuwenhuis goed het oog in. Luc van der Lem kreeg even daarna de grootste kans van dichtbij, maar de verdediger overtuigde niet in die situatie. David Vermeer dwong Nieuwenhuis ook tot een redding, maar een treffer had eigenlijk misstaan in dit foutenfestival. Ook een doelpunt vlak voor tijd van Ralph van Zandwijk, met het hoofd werd de bal geschampt, was teveel van het goede geweest.

En zo bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel en de reacties vanaf de kant waren veelzeggend. Aanwezigen mokten er op los met kreten als ‘Ik ga mijn geld terugvragen’, ‘Wat een hotseknotsebegoniavoetbal’, Ík had beter wat nuttigs kunnen gaan doen’ of ‘Met mijn 64 jaar had ik nog makkelijk mee gekund’.

Trainer Jesper Neuteboom van ASC was beduidend positiever en milder gestemd. ,,Aanvallend hebben we weinig laten zien, maar verdedigend was het in orde. We hebben weinig tot niets weggegeven en het team heeft er keihard voor gewerkt om hier een resultaat te halen. ASC probeert te overleven en elk puntje is er voor ons eentje. Dit is wel de nummer vier waar we tegen speelden en dus ben ik meer dan tevreden over het resultaat.”

En zo had iedereen zijn eigen kijk op de tweestrijd. Natuurlijk was het ook maar een potje voetbal en totaal onbelangrijk gezien de gebeurtenissen in de wereld. Volgende week nieuwe ronden en nieuwe kansen en dan zullen beide ploegen vast meer laten zien dan op deze dertiende maart. Een wedstrijd om snel, heel snel te vergeten.

EMM’21- ASC 0-0. Scheidsrechter: Vogelenzang.

EMM’21: Van der Poel, Brug, van der Meer, Van der Lem, Hoogervorst (75.Huigsloot), Nino Wesselman, Van der Geest, Vermeer (75. Van der Zwet), Nadal Wesselman (55. Jonkman), Mooren, Hoogenboom (84. Bakker).

ASC: Nieuwenhuis, Bertels, Van Bergen, De Bruin, Bakker, Goebel, Van Zandwijk, Schouten (58. Van Aggelen), Meijer, Valckx (46. Dalenoord), Iliopoulos.

Opmerkelijk: bij ASC zat de 15-jarige (!) doelman Taeke van Delft op de bank!

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt later!)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read