vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseASCHandhaving en feest voor ASC, EMM'21 teleurgesteld

Handhaving en feest voor ASC, EMM’21 teleurgesteld

-

Tweede klasse C (zondag)- Lachend en trots stond trainer Jesper Neutboom, tegen de deurpost van de kleedkamer geleund, zijn mannen gade te slaan die uitbundig feest vierden. ASC had zich door een 2-1 zege op EMM’21 verzekerd van een plekje in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Even verderop treurde de opponent over opnieuw een domper in de slotfase. Het was al in de laatste minuten fout gegaan tegen DONK en Foreholte en nu deed ASC in de persoon van Lars Valkx EMM’21 in de slotfase pijn. Als pleister op de wonde gold het feit dat ook EMM’21 volgend jaar in de tweede klasse zaterdag zal spelen.

De supportersschare van de thuisploeg wist voor aanvang dat hun ploeg minimaal een punt nodig had om op eigen kracht in de tweede klasse te blijven en zo horizontaal over te stappen naar de zaterdag. Daarvoor hoefden ze, terecht, niet op een vriendendienst van het bezoekende EMM’21 te rekenen. Spelers hadden al aangekondigd niet aan cadeautjes te doen. Dat het geen loze woorden waren bleek deze middag.

Na een half uurtje spelen kwam de uitploeg op voorsprong door een frommeldoelpunt van Stijn Rietbroek tot ontzetting van het thuispubliek. Voor rust zorgde Lars Valckx voor de gelijkmaker, nadat Niels Dalenoord krachtiger was in het duel dan zijn EMM’21 tegenstander. Deze 1-1 ruststand was in principe genoeg, maar ASC zag in de tweede helft hoe fragiel de 1-1 was.

De ploeg moest terug en lange tijd controleerde EMM’21 het duel. Een doelpunt bleef echter uit aan de kant van de bezoekers. De uiterst rappe Lars Valckx was de hele wedstrijd al een plaag voor de defensie van de fusieploeg en in de slotfase velde hij door de 2-1 te maken het vonnis over EMM’21. Dat de mannen uit Roelofarendsveen werkelijk om het ‘echie’ hadden gespeeld zag de neutrale toeschouwer aan de gezichten van de spelers wiens gezichten werkelijk op onweer stonden.

Ook vleugelverdediger Luc van der Lem was allerminst blij met deze uitslag: ,,Veel kansen, de betere ploeg en dan toch weer dat doelpunt van de tegenpartij. Het is het verhaal van  EMM’21. Dat eerste doelpunt was ook typerend: een speler van ons wordt van de bal gezet waaruit een doelpunt valt. Negen van de tien keer wordt er gefloten voor zo’n overtreding, nu dus niet en krijg je zo’n goal om je oren. Frustrerend hoor. Dat geldt ook voor de achtste stek waar we nu eindigen. We hadden een uitstekende voorbereiding achter de rug en begonnen het seizoen uitstekend. Die eerste of tweede plaats waar we ooit stonden, was weliswaar geflatteerd, maar een plek hoog in de subtop is waar we thuis horen. De tweede helft van het seizoen scoorden we veel en veel te weinig met als gevolg de middenmoot. Niet getreurd echter, de zaterdag wacht ons. Als team kijken we er werkelijk naar uit ons te meten met de gevestigde namen uit de zaterdagcompetitie. Zwaar, maar leuk en  een uitdaging.”

Neuteboom erkende dat de zege misschien niet helemaal verdiend was, maar was er maar al te blij mee. ,,We hebben hard gestreden voor dit eindresultaat. Een maandje of wat geleden gaf niemand een cent voor onze kansen. We bungelden tamelijk kansloos onderaan. We hebben toen met elkaar gesproken en zijn wat anders gaan spelen. Dat leverde resultaat op. Ook de terugkeer van Lars (Valckx) heeft een rol gespeeld. Hij is natuurlijk een bepalende speler die vooral in de counter door zijn snelheid levensgevaarlijk is. In de tweede helft waren we vandaag de onderliggende partij, maar een uitval van ons leverde toch de zege op. Op naar de tweede klasse. We treffen ploegen die veel meer tot de verbeelding spreken zoals RCL, DoCoS en Kagia. Er wordt al gezegd dat ASC daar niets te zoeken heeft, maar dat zullen we laten zien. Het is een uitdaging voor mij en de jongens. We pakken de handschoen op.”

De indeling voor de tweede klasse is uiteraard nog niet bekend, maar zowel binnen EMM’21 als ASC hoopt men op de tweede klasse C die gevuld zou kunnen worden door veel regioclubs. Het zouden er zomaar negen of tien kunnen worden!

ASC-EMM’21 2-1 (1-1). 30. Rietbroek 0-1, 39. Valckx 1-1, 87. Valkx 2-1.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen, Goebel, Dalenoord, Schouten, Valckx, Van Zandwijk, Bertels, De Bruijn, Schellingerhout.

Basisopstelling AMM’21: Van der Poel, Salomé, Sven van der Meer, Van der Lem, Guido van der Meer, Damian Hoogenboom, Wesselman, Roy Hoogenboom, Hoogervorst, Rietbroek, Van der Geest.

Foto’s: Jan van der Lubbe (complete fotoreportage volgt)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read