HomeDerde klasseASCRVC’33 ook slachtoffer van de dadendrang van ASC

RVC’33 ook slachtoffer van de dadendrang van ASC

-

Tweede klasse D (zaterdag)- ASC is de tweede periode uitstekend begonnen. In Reeuwijk werd RVC’33 met 0-2 verslagen. Twee benutte strafschoppen van Alex Iliopolous waren voldoende om de drie punten mee terug te nemen naar Oegstgeest.

De gevierde man Iliopolous aan het woord: ,,Het was een lastige pot in de kou op het kleine grasveld bij RVC daar. Ik denk dat wij in de eerste helft de betere ploeg waren. Twee goede kansen van Ralph van Zandwijk en Jesse Jasperse die er helaas niet in gingen. In de tweede helft waren we weer dominant. Niet met gigantisch mooi spel maar we waren wel de betere ploeg. De 0-1 kwam voort uit een overtreding op mij na een goede pass van Van Zandwijk. Een terechte penalty overigens. Tien minuten daarna was het invaller Jelle Schouten die langs de keeper wilde gaan maar door hem omver gemaaid werd. Toen mocht ik dus weer aanleggen van elfmeter en mijn tweede goal scoren.”

In de problemen kwam ASC niet. RVC’33 kon slechts gevaarlijk worden uit corners en standaardsituaties, maar de ploeg van Jasper Neuteboom had de zaakjes goed onder controle. Zo is ASC terug te vinden op een keurige vierde plaats. Een uitstekende positie waar vriend en vijand toch vooraf niet op gerekend hadden.

,,We verrassen ook onszelf. Het gaat gewoon heel goed. We zijn echt een team geworden. Je ziet onder de spelers dat iedereen wil winnen. Het is gewoon een volwassen groep die passie heeft voor het team. We spelen heel gedisciplineerd en behalen goede resultaten. We werken hard voor elkaar, we willen de vieze meters voor elkaar lopen. Dat maakt ons sterk. We zijn een fysiek sterke ploeg. We krijgen ook weinig doelpunten tegen. We hebben een goed centraal duo staan met Diederik Bertels en Jelle de Bruin. Daardoor loopt het gewoon en we pakken ons doelpunten mee.”

Iliopolous was zelf tweeënhalve week afwezig in verband met een vakantie op Bali. ,,Ik was blij dat ik weer 90 minuten in de basis mocht staan en speelde een goede pot, was balvast en mocht twee penalty’s benutten”, aldus de tevreden aanvaller.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de break. In de winterstop zal er een selectieweekendje plaatsvinden naar het Duitse Keulen. In Oegstgeest zal de derby plaats vinden tegen het Leidse DoCoS. Die ploeg staat slechts twaalfde op de ranglijst. ASC loopt niet naast de schoenen en van onderschatting is absoluut geen sprake: ,,We moeten eerst maar eens van DoCoS zien te winnen. Want iedereen wint van iedereen in deze poule. Ik verwacht ook niet dat het een makkelijke pot zal zijn.”

Iliopolous tenslotte over de kansen in de tweede periode nu deze uitstekend is begonnen met “zes uit twee”: “We zijn realistisch genoeg. We weten dat we niet kwalitatief de sterkste ploeg zijn in deze klasse. Maar het zou heel mooi zijn als we mee kunnen doen in deze periode. We hebben het geloof in onszelf gevonden.”

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..