donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseASCValse start ASC in historisch duel

Valse start ASC in historisch duel

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na ruim zes weken voorbereiding begon de Ajax Sportman Combinatie (ASC) zaterdagmiddag aan de competitie die naar alle waarschijnlijkheid spannender dan ooit zal gaan worden. Drie clubs degraderen immers rechtstreeks en de nummers 9, 10 en 11 worden veroordeeld tot het spelen van een loodzware nacompetitie.

Trainer Jesper Neuteboom kijkt met een tevreden gevoel terug op de voorbereiding: ,,We zijn relatief laat met de voorbereiding begonnen. Soms was het wat rommelig aangezien veel spelers nog tussentijds met vakantie zijn gegaan. Ook vanmiddag missen we nog een aantal spelers. Ik kijk met een goed gevoel terug op de oefen- en bekerwedstrijden. Afgelopen week hebben we bijvoorbeeld tegen voormalig hoofdklasser TAC’90 een uur lang prima gespeeld. Vandaag beginnen we aan een prachtige competitie. Ik ben blij dat we eindelijk beginnen.”

De seizoensouverture tussen Alphia en ASC is voor beide ploegen een wedstrijd met een historisch karakter. Alphia komt dit seizoen voor het eerst in de historie uit in de tweede klasse. ASC heeft afgelopen zomer gebruik gemaakt van de regeling van de KNVB om horizontaal over te stappen van de zondag naar de zaterdag. De eerste balomwentelingen beloofden veel goeds. Twee voetballende ploegen met de intentie om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Alphia dacht van deze aanvallende speelstijl als eerste te profiteren. Echter werd het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd.

Bekomen van de schrik trok ASC het spel naar zich toe. De sterk spelende Lars Valckx trof tweemaal de Alphense sluitpost Boas Vet en vervolgens verdediger Dion Duurham die met een uiterste krachtinspanning de bal van de lijn weg kopte. Ook Alphia stichtte met regelmaat gevaar. De grootste kans was een vrije trap op vijf meter afstand van het doel. De muur bestaande uit elf ASC spelers was sterk genoeg om het Alphense gevaar te slechten. Vlak voor rust kreeg Alphiaan Bas Hazebroek een grote kans maar hij schoot net naast. Ondanks de brilstand had het publiek genoten van een enerverende eerste helft.

De tweede helft was kwalitatief een stuk minder. Echter vergoedde de strijdlust en een aantal doelpunten veel. Alphia mocht in deze historische wedstrijd het eerst juichen. Uit een prima genomen corner kopte aanvoerder Daniël Buijnink raak (1-0). Niet veel later moest Alphiaan Jordi Wentink met twee gele kaarten het veld verlaten. Ondanks de numerieke overtalsituatie wist ASC nauwelijks kansen te creëren. ASC werd ongeduldig en verliet steeds meer de verdedigende stelling waardoor Alphia in de omschakelmomenten veel ruimte kreeg om te voetballen.

Deze ruimte resulteerde uiteindelijk in een marge van twee in het voordeel van de Alphenaren. Dit keer was het nieuwkomer Martijn Kok die keeper Joek Nieuwenhuis kansloos liet (2-0). Niet veel later keek ASC tegen een marge van drie aan. Een prima aanval werd door Justin Filippo tot doelpunt gepromoveerd (3-0). Ondanks de riante achterstand bleef ASC voetballen. Uit een goed genomen corner verkleinde Alex Iliopoulos de marge tot twee (3-1). Uiteindelijk mocht het doelpunt niet baten waardoor de driepunten op Sportpark De Bijlen bleven.

Een valse start voor het team van trainer Neuteboom in een competitie die naar alle waarschijnlijkheid tot de laatste speelronde spannend zal blijven. Volgende week kan ASC zich thuis revancheren tegen Aalsmeer dat na de eerste wedstrijd ook nog met lege handen staat.

Alphia – ASC 3-1 (0-0). 51. Buijnink 1-0, 68. Kok 2-0, 70. Flippo 3-0, 75. Iliopoulos (3-1).

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, Duurham, Egberts, Fennich, D. Buijnink, Fennich, Zuijdervliet, Klerks, Lipsius, Hazenbroek, Kok.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Bakker, Van Bergen, Van Heijningen, Schouten, Valckx, Iliopoulos, Jasperse, De Bruin, Van Rooyen, Schellingerhout.

 

Must Read