dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse C, zondag 1 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C, zondag 1 mei

-

ASC-KDO

De ploeg uit Oegstgeest had een weekendje vrijaf en kon zo de resulatten afwachten van de de concurrenten onderin. Nummer laatst Schoten verloor met 3-1 van KDO, de komende tegenstander van de ploeg van Jesper Neuteboom. RVC’33 pakte op eigen veld een puntje tegen Bloemendaal, de ploeg die ook nog niet geheel veilig is. ESTO ging ruim onderuit bij Pancratius en door deze resultaten bleef ASC op dezelfde positie staan en zijn er nog steeds mogelijkheden om in veiligheid te geraken, maar ook om terecht te komen in de nacompetitie. De ploeg van sportpark Overveer speelt op 22 mei nog thuis tegen ESTO en een week later is Schoten gastheer. Nu dus eerst KDO. In De Kwakel pakte ASC in oktober het eerste punt van de competitie. Jelle Schouten poetste een 1-0 achterstand weg.

Altior-EMM’21

Een derby die er voor wat betreft de belangen niet veel meer toe doet. Altior leek op weg naar een knappe zege op DONK. Ed van der Weijden had zijn ploeg twee keer geholpen aan een treffer en een overwinning had kunnen betekenen dat de ploeg van Arjan van der Laan nog had kunnen meespelen in de strijd om de tweede periodetitel. De ploeg uit Gouda kwam evenwel terug en in blessuretijd werd het zelfs 3-2. Altior is nu zesde op de ranglijst. EMM’21 is achtste en hoeft zich geen enkele zorg te maken ten aanzien van de onderste plaatsen. De fusieclub kan nog wel wat stijgen, maar om de prijzen spelen zit er niet meer in. Het verschil op de ranglijst bedraagt vier punten, waarbij de formatie van Koen van der Vlugt wel een duel minder speelde. In de Veen werd het eerder 1-2 voor de mannen uit Langeraar.

Overige duels: Bloemendaal-Foreholte, DIOS-RVC’33, HBC- Pancratius, Schoten-DONK.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read