zaterdag, april 20, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse C, zondag 6 mei en donderdag 12 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C, zondag 6 mei en donderdag 12 mei

-

ASC

ASC deed het lange tijd goed, maar dolf uiteindelijk het onderspit tegen KDO. Jammer, want bij winst waren de mannen van Jesper Neuteboom een plaatsje gestegen op de ranglijst. Dat betekent tevens dat de nacompetitie dreigt gezien de elfde stek op de ranglijst. Altior is een middenmoter die winst en verlies keurig afwisselt. Thuis heeft de ploeg uit Langeraar de laatste vier wedstrijden in winst omgezet. Of ASC een einde kan maken aan deze fraaie reeks is uiterst onzeker. Het maken van doelpunten blijft een hele moeilijke zaak. Tijd voor spelers als Jelle Schouten en Ralph van Zandwijk om daar wat aan te doen. Op donderdag neemt ASC het op tegen Pancratius. In Badhoevedorp werd het eerder 3-1 voor de thuisploeg.

EMM’21

EMM’21 en Foreholte staan tamelijk geïsoleerd op plek zeven en acht van de ranglijst. Het gat naar de zesde stek is respectievelijk zeven en vijf punten. Het gat naar de nummer negen is wat betreft EMM’21 zeven punten. Er staat dus voor de beide clubs niets anders meer op het spel dan het genot van een zege. In eigen huis was de ploeg van Koen van der Vlugt met 1-0 te sterk voor de bezoekers, wat al aangeeft dat het krachtsverschil gering is. Een favoriet is dus met geen mogelijkheid aan te wijzen. DONK is vervolgens de opponent in de Veen. Die ploeg staat stijf tweede. In de eerste confrontatie deden de roodzwarten het voortreffelijk door met 0-1 te winnen in Gouda.

Overige wedstrijden zondag 8 mei: RVC’33-ESTO, DONK-DIOS, KDO-Bloemendaal, Pancratius, Schoten.

12 mei: DIOS-Schoten, HBC-ESTO, KDO-Altior, RVC’33-Foreholte.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read