zaterdag, april 20, 2024
HomeTAVVInterviews TAVVDennis Tijssen (TAVV): ,,Ploegen aan elkaar gewaagd in tweede klasse"

Dennis Tijssen (TAVV): ,,Ploegen aan elkaar gewaagd in tweede klasse”

-

TAVV verloor afgelopen zaterdag de derde en laatste groepswedstrijd in de districtsbeker. Geen schande want Voorschoten’97 was de tegensander in Ter Aar. De eersteklasser won met 0-2, maar daar zat Dennis Tijssen niet zo mee na afloop. De trainer van de tweedeklasser kijkt met tevredenheid terug op de voorbereiding en maakt zich met zijn ploeg op voor vuurwerk in de tweede klasse D. Het bekertoernooi zit erop voor ‘TAFFIE’.

,,Onze voorbereidingsperiode is over het algemeen prima verlopen. We hebben eerst vooral trainingsarbeid verricht en geleidelijk aan zijn we oefenpotjes gaan spelen. Een rustige opbouw en daardoor staan we er nu best aardig voor, denk ik. In de bekerstrijd was de weerstand best groot te noemen met tegenstanders als Kagia en Altior. Tegen Voorschoten’97 was het uiteraard nog meer aanpoten. Dat is, zo schat ik in, een ploeg die bovenin mee kan draaien in de eerste klasse en de ambitie heeft om naar de vierde divisie te gaan. Dan kan je niet verwachten dat je gelijk op gaat. Toch scoorden zij uit de kluts en na niet goed verdedigen bij ons (in beide gevallen stond Thom Wijnalda aan het eindstation, HK) en in de in de tweede helft kregen we zelfs kansen via Donny van der Neut, ook al eerder, en Dennis Boer. Maar goed, van dit soort wedstrijden leert de groep en daar is niets mis mee zo vlak voor de competitiestart.”

Tijssen, die met TAVV promoveerde via de nacompetitie na een lange reeks van finales, ziet de tweede klasse geheel en al zitten. ,,Een zeer interessante klasse waarbij ik vermoed dat veel ploegen erg aan elkaar gewaagd zullen zijn. Om wedstrijden over de streep te trekken, zal het gaan om details. Conditioneel staan we er goed op en ik heb de groep in de voorbije weken stappen zien maken. We zijn gebaat geweest bij de tegenstanders waartegen we speelden. Ik noem naast de bekerduels de ontmoetingen tegen Jong SJC, Argon en nog eens Altior. Uit de klasse zijn diverse clubs verdwenen en zij hebben plaats gemaakt voor ambitieuze clubs als Legmeervogels, Aalsmeer en DONK. Het is daarnaast leuk om tegen (andere) ex-zondagclubs te gaan uitkomen. Verder treffen we oude bekenden en dat maakt deze klasse op voorhand al boeiend.”

TAVV gaat met een man of twintig het nieuwe avontuur aan. ,,We hebben niet veel mutaties en bouwen vooral verder op het vorige seizoen. Helaas is Youri Looyesteijn al langere tijd uit de roulatie en Yassine El Mariami liep zaterdag een verrekking op in de hamstrings. Hij is met zijn ervaring en individuele actie nog van grote waarde dus we hopen dat de schade mee valt en dat hij spoedig weer kan aanhaken.”

Vorige week kwam de KNVB naar buiten met de nieuwe versterkte promotie-en degradatieregeling. Het bericht hakte er flink in bij veel clubs, zo ook bij de blauwwitten. Tijssen: ,,Ik heb er met enkele collega’s al contact over gehad. We wisten al een tijdje dat het zwaar zou gaan worden, maar als je dit verzint kan je dit niet nuchter hebben gedaan. Maar goed, we zullen ermee moeten dealen. De mededeling is over de clubs uitgestrooid en we doen het er maar mee. We zullen dus bij de eerste acht moeten eindigen en daar ligt de uitdaging. We zijn terug in de tweede klasse en daar willen we ons nu ook gaan handhaven. Ik verwacht dat Legmeervogels, daar starten we tegen, DONK en Aalsmeer hoge ogen gaan gooien. Ook over Foreholte en DoCoS hoor ik goede dingen. TAVV zal in elk geval voor elke tegenstander een lastige opponent gaan worden. Daartoe moeten wij in staat zijn.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read