HomeDerde klasseDoCoSDoCos na rust hard onderuit

DoCos na rust hard onderuit

-

Tweede klasse C (zaterdag)-DoCos verloor zaterdagmiddag op sportpark de Mors vooral van zichzelf. Na een 0-0 ruststand ging de ploeg van trainer Dennis Olman tegen het verre van imponerend spelend Vitesse Delft met 0-4 hard onderuit. Alleen in de tweede helft konden de Delftenaren enigszins het grote puntenverschil met de Leidse ploeg op de ranglijst waarmaken.

Olman had zijn ploeg in de rust nog gecomplementeerd voor de wijze waarop de nummer twee van de ranglijst partij werd gegeven. Na de 0-4 nederlaag was de Hagenaar stukken minder te spreken over bepaalde aspecten van enkele manschappen.

In de eerste vijfenveertig minuten waren beide ploegen gelijkwaardig, waar het vele balverlies aan beide kanten het meest opvallend was. Vooral Vitesse, toch de nummer twee, kon zijn status geen moment waarmaken. Een viertal hoekschoppen, niet eenmaal een schot tussen de palen of een kans kunnen creëren waren de magere statistieken van de bezoekers. De gastheren konden op een kopbal na van Martijn Guijt ook geen betere rapportcijfers tonen.

Wat voor de thee een te groot obstakel bleek voor de ploeg van Vitesse Delft trainer Ronald Hes, na de rust scoorden zijn manschappen er lustig op los. In de vijftigste minuut verzilverde Koen de Vries de eerste kans van de wedstrijd: 0-1. Amper tien minuten na de voorsprong dachten de gasten de voorsprong te hebben verdubbeld. Na veel geharrewar werd de treffer afgekeurd. Het bleek een kort uitstel. Binnen drie minuten liepen de Delftenaren via treffers van Mark de Graaf en Norvin Mercera  uit naar 0-3.

Dit tot ergernis van Olman, die dom balverlies en gemakzucht van enkele spelers bekritiseerde. De 0-4 in de slotfase, waar enkel debutant Jari Remmerswaal van de roodwitten een mogelijkheid kreeg om de pijn te verzachten, was goed voor de statistieken. De Morsclub zal volgende week in het belangrijke duel tegen Soccer Boys een stuk beter voor de dag moeten komen om uit de gevarenzone te blijven.

Chris van Empel ziet het nog niet somber in voor de ploeg: ,,In de eerste helft stond het goed bij ons. Persoonlijke fouten gaven de doorslag in de tweede helft. Als je in een slechte wedstrijd de rust ingaat met 0-0, moet je ook tegen een slecht spelende tegenstander minimaal een punt overhouden. Dat hebben we nagelaten.”

Om degradatiekandidaat Soccer Boys niet dichterbij te laten komen moeten volgende week drie punten uit Bleiswijk meegenomen worden. Met het spel dat DoCoS in de eerste helft toonde zou dat mogelijk moeten zijn.

DoCoS-Vitesse Delft 0-4 (0-0). 52. De Vries 0-1, 76. De Graaf 0-2, 78. Mercera 0-3, 86. Vermeer 0-4.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Voorthuijzen, Arnoldus, Boogmans, Van Empel, Victory, De Ridder, Guijt, Bisschop, Groen, Filippo.

Foto’s: Jack Wolters (een uitgebreide fotoereportage volgt later!)