HomeDerde klasseDoCoSDoCoS wijst naar zichzelf na 0-1 nederlaag tegen RVC ‘33

DoCoS wijst naar zichzelf na 0-1 nederlaag tegen RVC ‘33

-

Tweede klasse D (zaterdag)- De competitie is voor DoCoS met een domper begonnen. Op eigen terrein verloren zij met 0-1 tegen RVC ’33 uit Reeuwijk. ,,Dit is geen zuur maar een terecht verlies”, brieste trainer Edwin Vurens na afloop. ,,We hebben gewoon slecht gespeeld.” De woorden van Vurens zijn confronterend maar wel van toepassing op zijn groep.

Van het begin af aan was duidelijk dat de Leidenaren voetballend beter waren dan de bezoekers. Alleen viel ook gelijk op dat veel van de passes niet goed aankwamen en weinig doortastend naar voren werden getrapt. Doordat de thuisploeg het overwicht niet goed inzette, kreeg RVC ’33 toch de meeste kansen. DoCoS leverde té veel en té snel weer in. Gelukkig voor de gastheer waren doelman Mitchel van Abswoude en rechtsback Milan Flippo wel scherp en konden zij meermaals voorkomen dat de Reeuwijkers profiteerden van hun mogelijkheden. Onder andere RVC-er Frank Stolwijk kreeg een gelegenheid tot scoren maar Flippo blokkeerde het harde schot met zijn lichaam. De rechtsback was na de wedstrijd even zelfkritisch als Vurens. ,,Allemaal leuk dat je op papier voetballend gezien beter bent… maar dan moet je het wel vertalen in een resultaat.”

Richting de rust kreeg de Morsploeg meer grip op de tegenstander. In eerste instantie via de linkerkant met Martijn Guijt. Met goede balaannames en slimme steekpassjes liet hij een tijdje zien hoe het moest. Later gingen ook spelers als Qendrim Gashi en Dylan Victory beter spelen. Jammer was het dat de als een van de weinigen goed spelende Guijt te veel alleen ging doen en daardoor niet profiteerde van de opleving bij zijn teamgenoten. De neuzen stonden dus nog steeds niet dezelfde kant op. RVC kwam er in deze fase van de wedstrijd niet meer uit en bij de minst geringe druk van DoCoS raakten de Reeuwijkers al in paniek. Je zou zeggen dat de ploeg van Vurens dit uit moest kunnen spelen. In de tweede helft zou blijken dat niets minder waar was.

Even deed de thuisploeg wat het moest doen na rust met een vroege aanval opgezet door Guijt. Vervolgens moest Christiaan van Empel het afmaken maar de aanvaller stuitte op de Reeuwijkse doelman. De gasten counterden er gelijk overheen met Romano Giorgini die te gehaast uithaalde waardoor er weinig snelheid aan zijn schot zat. Voetballend gezien straalde RVC weinig zelfvertrouwen uit maar desondanks maakten zij in de 55e minuut toch de 0-1. Daan Zantinge zette voor op Luuk van Leeuwen die met een soort van frommelomhaal het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Mooi was het allemaal niet maar daar zullen de bezoekers niet om gemaald hebben. Een ongelukkig moment voor DoCoS maar eerlijk gezegd riepen de Leidenaren dit wel over zichzelf af.

In het restant van de wedstrijd konden de Leidenaren eigenlijk geen fatsoenlijke kans meer creëren. In de blessuretijd kwam DoCoS nog met een laatste offensief waarbij doelman Van Abswoude mee naar voren ging. Weer sloegen de gasten dit af en stormden zij zelfs met drie man richting het verlaten doel van de Leidse sluitpost. RVC kon deze aanval eveneens niet uitspelen en des te pijnlijker moet het voor DoCoS geweest zijn om van deze ploeg te verliezen.

Trainer Vurens had er geen goed woord voor over: ,,Ik denk dat we nog geen vier kansen hebben gehad. Als je niet de intentie hebt, om je in zo’n wedstrijd te knokken dan krijg je dit soort dompers. Fysiek en conditioneel vielen we ook tegen en ik had verwacht dat we verder zouden zijn op dat vlak. Vandaag moeten we allemaal, geen speler uitgezonderd en ikzelf zeker ook niet, goed in de spiegel kijken. Er is maar een schuldige aan te wijzen voor dit verlies en dat zijn wij zelf.”

DoCoS– RVC ’33 0-1 (0-0). 55. Van Leeuwen 0-1.

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen (46. Douwes), Iljas, Peet, Gashi, Van Empel, Victory (70. Hermsen), Klein, Guijt, Flippo (88. Remmerswaal), Khalid.

Opstelling RVC ’33: Van der Meer, Tol (72. Lourier), Oudijk, Booy, Blanken, Van Leeuwen, Stolwijk, Sluijs, Zantinge (88. Vergeer), Van der Meer (76. Van Voskuilen), Giorgini.