dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseDoCoSDoCoS wint nipt, maar uiterst verdiend

DoCoS wint nipt, maar uiterst verdiend

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Kansen genoeg in de eerste helft, maar we waren te slordig in de afwerking. Die 1-0 ruststand was een veel te magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Uiteindelijk moet een A-junior ons een de zege helpen.” Aldus een lachende doelman Mitchel van Abswoude, terug van een pittige schorsing, na de 2-1 zege op Westlandia.

,,We vergaten onszelf te belonen”, een cliché dat wekelijks wel te horen valt langs de lijn, maar zelden was de uitspraak zo toepasselijk als op deze dinsdagavond. Keer op keer sneden de vloeiende aanvallen van de thuisploeg door de zwakke en trage verdediging van Westlandia. Al na amper vijf minuten scoorde Martijn Guijt, nadat hij schitterend de diepte in was gestuurd door Kars Bisschop. Het was de opmaat voor een eerste helft waarin DoCoS het beste in zich naar boven haalde. Op de afronding na dan. Een verkeerde keuze in de eindfase, te lang aarzelen, een fout passje, telkens bleek de thuisploeg niet in staat de 2-0 op het scorebord te krijgen.

Dat kon roodwit wel eens opbreken was de mening van de volgers op de tribune in de rust. En zij leken gelijk te krijgen. Het spel was meer in evenwicht in de tweede drie kwartier, maar de beste kansen bleven voor DoCoS. Westlandia had minder mogelijkheden nodig om toch van de nul af te komen. Een kwartier voor tijd vierde Tim van der Voort zijn treffer die de 1-1 betekende. Rampspoed leek zich aan de horizon af te tekenen voor de brigade van trainer Dennis Olman. Zijn wissels bleken echter een gouden greep te zijn. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd reageerde invaller Mark de Vink (foto) alert op een knappe steekpass van de eveneens ingevallen Tycho Groen. Zijn treffer bracht alles met een roodwit hart in pure extase.

Westlandia gaf zich echter nog niet gewonnen en het werd nog even billenknijpen voor de Leidenaren. Van Abswoude toonde zich een rots in de branding. Vooral in de hoge ballen excellerende doelman bleek een niet te nemen horde en zo bleef het 2-1 voor een beter DoCoS. ‘Appie’, zoals Van Abswoude liefkozend wordt genoemd na afloop: ,,De overwinning was absoluut verdiend. Zeker in de eerste helft was ons positiespel zoveel beter, maar ja dat afronden. Uiteindelijk komen we nog met de hakken over de sloot, maar wel leuk dat zo’n jong gastje de 2-1 maakte. Het is hem gegund. Uiteindelijk zette Westlandia nog behoorlijk wat druk. Dat gebeurde steeds via hoge ballen en dat ligt me wel, de ballen wegplukken boven de hoofden van de tegenstander.”

Het was een knappe zege van DoCoS, zeker als men bedenkt dat vier of vijf sterkhouders op de tribune zaten vanwege blessures. Hun vervangers bleken ook vandaag hun mannetje te staan. DoCoS lijkt zich nu veilig te hebben gespeeld, met nog een kleine slag om de arm. Zaterdag komt SVC’08 op bezoek en dan kan de Leidse ploeg zeker zijn van nog minimaal een jaar tweede klasse C.

DoCoS-Westlandia 2-1 (1-0). 5. Guijt 1-0, 76. Van der Voort 1-1, 86. De Vink 2-1.

Basispopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Amine, Arnoldus, Boogmans, Van Empel, Victory, Klein, Guijt, Bisschop, Flippo.

Basisopstelling Westlandia: Duijvestijn, Van Rijn, Le Duc, Van den Berg, Van der Zalm, Verbeek, Bron, Van Hagen, Van Beek, Wagner, Van der Voort.