donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseDoCoSEdwin Vurens nieuwe trainer van DoCoS

Edwin Vurens nieuwe trainer van DoCoS

-

Stompwijker Edwin Vurens (53) volgt na dit seizoen Dennis Olman op als trainer van tweedeklasser DoCoS. De Leidse club sprak met vier kandidaten en kwam uiteindelijk uit bij de trainer die in 2003 startte bij de jeugdopleiding van Sparta en vervolgens FC Zoetermeer, VUC, ARC, BVCB, VELO en nu nog Oliveo onder zijn hoede kreeg. Bij ARC promoveerde de ex-speler van onder meer Sparta, FC Twente en Roda JC van de hoofdklasse naar de toen nog Topklasse. In zijn laatste seizoen in Alphen aan den Rijn degradeerde de Racing Club. Bij DoCoS was men snel overtuigt van het gevoel dat Vurens de juiste man op de juiste plaats zal zijn.

Edwin Vurens in gesprek met LAV’er Remco Mentink na een loting van toen nog de Rabobank Cup

Vurens: ,,Ik denk dat de ambities van de club bij mij aansluiten en ik kan niet anders zeggen dan dat we er snel uit waren. Vorige week vrijdag is er gesproken met een laatste kandidaat en de dag erop liet de club weten dat men graag een tweede gesprek aan wilde gaan met mij. Dat is maandagavond gebeurd en we zijn er spoedig uitgekomen. Ik ben geen trainer die het onderste uit de kan wil hebben, maar ook niet iemand die voor een appel en een ei heen en weer blijf rijden vanuit Nootdorp naar Leiden. Elke club handelt naar de mogelijkheden en daar is in alle eerlijkheid over gesproken. Ook heb ik de huidige trainer nog gesproken om wat informatie in te winnen. Dat was nuttig. Hij was ook niet verbitterd of zo vanwege zijn vertrek. Hij heeft er ook vertrouwen in dat de ploeg gaat stijgen omdat er genoeg potentie in de groep zit. Het scoren is wel een dingetje zo begrijp ik, maar dat kan ook opeens gaan lopen. Uiteraard heb ik nu nog geen bemoeienis met DoCoS, maar ik zal zeker straks met spelers gaan praten. Natuurlijk wil ik er ook achter komen wie er volgend seizoen hier spelen of weggaan en wat er doorkomt uit de eigen gelederen.”

Vervolgend: ,,Door de mensen met wie ik sprak zijn de plannen helder uitgelegd. Er is een gezonde ambitie om op termijn door te stoten naar de hoofdklasse. Dat is niet enkel een loze kreet en ik geloof in de richting die men op wil gaan. Het is niet aan mij om daar nu al van alles over te gaan roepen. Ik begreep dat een bestuurslid er recent over gesproken heeft bij een radioprogramma van jullie. Niet alles zal 1, 2, 3 te verwezenlijken zijn, maar je mag als club best de lat hoger leggen als je weet hoe je daar wilt komen. Corona heeft voor geen enkele club voordelen en dat is hier niet anders. Toch is er een sterk geloof dat het weer kan aantrekken en van daaruit zijn stappen te maken. Het gaat er vooral om dat het structureel aangevlogen gaat worden met een sterke basis en dat idee heb ik zonder meer.”

Mocht DoCoS het niet redden in de tweede klasse dan wordt de uitdaging groter. ,,Daar hebben we niet over gesproken en voor mij verandert mijn gedachtengang ook niet. Hooguit zou ik het ‘jammer’ kunnen noemen. We gaan in elk geval uit van het positieve. Voor mij persoonlijk is het erg leuk dat ik in Leiden kom te werken. Niet dat dit een droom was want dan overdrijf ik, maar ik heb altijd al het idee gehad om eens bij een Leidse club met ambitie terecht te komen. Mooi dat dit nu aanstaande is.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read