donderdag, maart 28, 2024
HomeDerde klasseDoCoSNederlaag zuur, gevoel toch goed bij Dennis Olman (DoCoS)

Nederlaag zuur, gevoel toch goed bij Dennis Olman (DoCoS)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Halverwege leek DoCoS geklopt op bezoek bij DSO. Niet dat de Leidse ploeg veel onder deed voor DSO, maar er was wel een 2-0 achterstand waarbij de bezoekers de gastheren onbedoeld in het zadel hadden geholpen. Na de rust toonde de formatie van Dennis Olman echter veerkracht en kwam met 2-2 weer in evenwicht. De 2-3 leek kort voor tijd in de maak, maar het vijfde doelpunt viel alsnog aan de andere kant.

DoCoS moest het stellen zonder Mitchel van Abswoude. De doelman is voor vijf duels geschorst n.a.v. zijn rode kaart tegen Soccer Boys. Remco Neuteboom, zo was de bedoeling, zou hem vervangen onder de lat. In de warming-up ging het evenwel fout en een onwillige rug maakte dat A-junior Tim de Boer de sluitpost werd.

Over er en weer werden er speldenprikken uitgedeeld en het verschil op de ranglijst was niet echt zichtbaar. Door een fors misverstand en niet kordaat ingrijpen kwam de nummer twee toch goedkoop aan twee treffers. DSO leek op rozen te zitten, maar dat bleek een te voorbarige conclusie te zijn.

Kort na rust leverde een handsbal in de zestien een strafschop op en die werd door Dylan Victory verzilverd. Een slordige tien minuten later gingen de armen weer omhoog aan Leidse zijde. Na uitstekend voorwerk van Milan Flippo besloot Mitchel Klein maar eens uit te halen en die beslissing bleek juist: 2-2. Kort voor tijd kreeg Flippo de kans op de winnende, maar zo’n feest werd het niet. In de tegenstoot en na een mispeer achterin hielp DoCoS zo de thuisploeg alsnog aan een zege.

Trainer Dennis Olman: ,,Zo jammer dit. De eerste helft was niet best van twee kanten, maar voor ons was er toch weinig aan de hand. Helaas hielpen we ze aan de doelpunten. In de rust besloten we het om te zetten en dat pakte prima uit. Al snel viel de 2-1 en we werden enkel maar sterker. De gelijkmaker was heerlijk en ik geloofde oprecht dat er nog meer in zat. We deden echt niet onder voor deze zogeheten titelkandidaat. Vlak voor tijd telde ik ‘m al, maar dat mocht niet zo zijn. En uiteindelijk sta je dan ook nog eens met lege handen. Verschrikkelijk zuur en balen. Toch is mijn gevoel onderaan de streep goed. We hebben onze huid heel duur verkocht en dit is een nederlaag met perspectief. Natuurlijk heb je daar na afloop geen punten mee, maar we moeten ook vooruit kijken. Als we zo voor de dag kunnen komen, moet het lukken om onszelf veilig te gaan spelen. Schrijf maar op, dat is voor mij 100 procent zeker. Dit DoCoS hoeft niet onderin te eindigen.”

Over de jonge doelman was hij lovend. ,,Ga er maar aan staan, he. Ik kan Tim niets verwijten. Hij heeft er ballen staan uithouden en stond zijn mannetje. Hem treft geen blaam bij de tegendoelpunten. Dat neemt niet weg dat we wel een dingetje hebben, want we weten niet hoe lang Neuteboom niet inzetbaar is. En Tim heeft ook nog een eigen elftal om voor te spelen. Komende week gaan we in gesprek met Coen Offerman. Hij is eigenlijk gestopt in verband met een polsblessure, maar de nood is aan de man. We gaan nu de beslissende fase in en hebben alle spelers hard nodig. Gelukkig is Jeroen Boogmans ook weer op de weg terug. Over Tygo Groen kan ik helaas nog weinig zeggen. Hij heeft nog veel vocht bij de knie en daardoor is nog steeds onduidelijk hoe groot de schade is.”

DSO- DoCoS 3-2 (2-0). 18. Reinhardt 1-0, 30. Ceder 2-0, 51. Victory 2-1, 62. Klein 2-2, 90. Reinhardt 3-2.

Opstelling DoCoS: De Boer, Klein, Amine, Van Voorthuijzen, Peet, Arnoldus, Victory, Gashi (T.Douwes), Guijt (Van Empel), Flippo (De Vink), Bisschop.

Foto: met dank aan Frans de Best, Haaglandenvoetbal.nl

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read