dinsdag, april 16, 2024
HomeDerde klasseDoCoSOnnodige nederlaag DoCoS tegen koploper ESTO (1-3)

Onnodige nederlaag DoCoS tegen koploper ESTO (1-3)

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na het zeer matige optreden van DoCoS bij EMM’21 (6-0 verlies), kregen de Leidenaren afgelopen zaterdag bezoek van koploper ESTO. De ploeg van Edwin Vurens presenteerde zich stukken beter dan vorige week en was qua veldspel beslist niet minder dan de lijstaanvoerder. Een gebrek aan fortuin enerzijds en klungelig defensief optreden anderzijds, zorgden ervoor dat de Morsclub na 90 minuten spelen toch met lege handen achterbleef (1-3).

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. De volledig vrijstaande Wouter-Jan Bos nam na een hoge voorzet vanaf de rechterkant de bal in één keer op de binnenkant van de schoen en tegen deze fraaie volley had DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude geen verweer (0-1).

DoCoS leek een minuut later alweer op gelijke hoogte te komen, maar ESTO-keeper Joey Anker bracht met een spectaculaire reflex redding op een doelpoging van Sipan Khalid. Na een klein kwartier spelen viel de verdiende Leidse gelijkmaker alsnog. Chris van Empel plantte, na een  goed genomen hoekschop van Mitchel Klein, zijn hoofd tegen het leder en zijn krachtige kopbal was Joey Anker te machtig (1-1).

De thuisploeg ging na deze treffer op zoek naar de 2-1, maar slordigheden in de defensie kwamen de thuisploeg duur te staan. Lars Verheul en opnieuw Bos profiteerden van nonchalant Leids verdedigingswerk en bepaalden de ruststand op 1-3.

Na de pauze ging de thuisploeg met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. Martijn Guijt had na een kwartier spelen de 2-3 op de schoen, maar de aanvaller zag zijn inzet net naast het doel van Anker hobbelen. De bezoekers beperkten zich na rust vooral tot tegenhouden en verschenen in de tweede helft nog slechts een enkele keer in de buurt van Van Abswoude. Guijt was vlak voor tijd ongelukkig met een keiharde kopbal op de lat en ook Sandjai Gajadien trof in de slotfase het aluminium. Gescoord werd er echter niet meer en dus kon de koploper na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Lindhout opgelucht het glibberige DoCoS-veld verlaten (1-3).

DocoS-trainer Edwin Vurens dacht er kort na afloop het zijne van: ,,Het was een intense wedstrijd op een heel slecht veld. De wedstrijd brandde al snel los met die vroege 0-1. Een minuut later maakte hun keeper een wereldredding en voorkwam daarmee een zekere gelijkmaker. We komen niet veel later toch op 1-1 en zijn in die fase de betere ploeg, maar door persoonlijke fouten krijg je twee doelpunten tegen en sta je plots met 1-3 achter. De jongens hebben er in de tweede helft alles aan gedaan om weer terug in de wedstrijd te komen. Als iedereen in goeden doen is, dan gaan die ballen er wel in maar vandaag was het steeds net niet. Ik ben ervan overtuigd dat we met de kwaliteiten van deze spelersgroep moeten meekunnen in deze klasse. Als we dezelfde inzet blijven tonen als vandaag, dan gaan we beslist stijgen op de ranglijst”, aldus een strijdvaardige Vurens tot besluit.

DoCoS – ESTO 1-3 (1-3) 3. Bos 0-1, 12. Van Empel 1-1, 27. Verheul 1-2, 32. Bos 1-3.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuijzen, Amine, Peet, Victory, Klein, Khalid, Guijt, Flippo, Van Empel, Douwes.