HomeTweede klasseEMM'21EMM ’21 geeft goed partij tegen koploper HBC

EMM ’21 geeft goed partij tegen koploper HBC

-

Tweede klasse C (zondag)- Op de 18de speeldag kwam koploper HBC op visite bij EMM ’21. De lijstaanvoerder had vooraf al een riante voorsprong op DONK, de nummer twee, en het is een kwestie van tijd dat de titel binnen wordt geloodst. Ook in de Veen maakte de ploeg geen fout. Na een bliksemstart van de gasten uit Heemstede werd het uiteindelijk 1-3 waarbij EMM’21 zich in een groot gedeelte van de wedstrijd (lees: na de 0-3) van de goede kant liet zien.

De formatie van Koen van der Vlugt kwam met een gerichte tactiek op de het veld door het veld klein te houden en daardoor de weinig ruimte weg te willen geven. In de tiende minuut leverde een voorzet van de linksbuiten van HBC al een doelpunt op. De sterke spits Sven Wiera kon zich laten feliciteren. Wierda liet er geen gras over groeien en schoot in de dertiende minuut de 0-2 al achter doelman Mike van der Poel. In de twintigste minuut werd een bal verkeerd verwerkt door doelman Van der Poel, waardoor Neil van Hooff eenvoudig de 0-3 kon maken. De wedstrijd leek dus al vroeg gespeeld te zijn.

De ploeg uit Heemstede werd echter wat gemakzuchtig en daardoor kreeg EMM’21 mogelijkheden via Nadal Wesselman en Damian Hoogenboom om de achterstand te verkleinen. Dat lukte niet, maar de gastheren wilden zich in de tweede helft niet naar de slachtbank laten leiden.

In de 2e helft ging EMM ’21 wat meer van zijn eigen doel af te voetballen, HBC creëerde weinig meer en kwam nog maar tot 1 mogelijkheid door middenvelder De Bruijn (bal op de lat). Trainer Van der Vlugt kon eindelijk weer beschikken over Stijn Rietbroek, lange tijd aan de kant met een pittige blessure, en de aanvaller werd ingebracht. Niet lang daarna prikte hij binnen op aangeven van Jesper Koek, waarbij de in buitenspel staande Damian Hoogenboom de bal had laten lopen. De 1-3 was op dat moment ook zeker niet onverdiend te noemen. EMM’21 probeerde zelfs er nog meer uit te halen, maar de aanstaande kampioen liet het niet zover komen.

Op de ranglijst werd EMM’21 voorbij gestoken door Foreholte en is nu achtste met een grote voorsprong op de volgers. In de komende weken gaat de fusieclub nog proberen wat plaatsen te winnen. Voor de prijzen is het wel uitgespeeld.

EMM ’21 – HBC 1-3 (0-3). Wierda 0-1, Wierda 0-2, Van Hooff 0-3, Rietbroek 1-3.

Basisopstelling EMM ’21: Van der Poel, Salome, Van der Meer, Brug, Van der Lem, Hoogenboom, Nino Wesselman, Bakker, Hoogervorst, Van der Geest, Nadal Wesselman.

Basisopstelling HBC: Verhage, Shehate, Assendelft, Grijsen, Dragt, Voorham, Dijkstra, Van Ooijen, Wierda, De Bruijn, Van Hooff.