dinsdag, april 16, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 houdt voorsprong nu wel vast

EMM’21 houdt voorsprong nu wel vast

-

Tweede klasse C (zondag)- EMM’21 ging Tweede Paasdag op bezoek bij hekkensluiter Schoten. Na een doelpuntloze eerste helft namen de Veenders na de pauze al vlot een 0-2 voorsprong. De gastheren kwamen na een geslaagde elftmetertrap weer terug in de wedstrijd, maar de formatie van Koen van der Vlugt, die de laatste drie wedstrijden steeds een voorsprong zag verdampen, hield nu wel tot het eindsignaal stand (1-2).

Na een vrij tamme eerste helft van beide kanten kwam EMM’21 ijzersterk uit de kleedmaker. Na een minuut spelen was het O23-spits Luke Bakker, die zijn basisdebuut bekroonde met de openingstreffer en al een paar minuten later verdubbelde Damian Hoogenboom, op aangeven van Joey van der Geest, de voorsprong (0-2). Na een uur spelen kwam de thuisploeg na een benutte penalty op 1-2, waarna de gastheren geestdriftig op zoek gingen naar de gelijkmaker.

Schoten kreeg in de slotminuut nog een goede kans op de 2-2, maar tot opluchting van alles wat EMM’21 lief was trof deze poging geen doel. Zo eindigde de ontmoeting in een 1-2 overwinning voor EMM’21, dat na vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer een driepunter aan haar puntentotaal kon toevoegen. EMM’21- aanvaller Roy Hoogenboom was vooral tevreden over het spel van zijn ploeg in het tweede bedrijf: ,,De laatste weken begonnen we de tweede helft heel matig, maar nu hadden we gelijk een superstart. Deze overwinning was ook hard nodig, want door de verliespartijen van de laatste weken waren we aardig weggezakt op de ranglijst. Komende zondag krijgen we de sterkste ploeg van onze klasse, HBC, op bezoek, wellicht kunnen we dan voor een stuntje gaan zorgen’’, blikte Hoogenboom alvast vooruit.

Nog vermeldenswaardig: aan de kant van de fusieclub liet debutant en jongeling Jochem van Rijn van zich spreken met uitstekend keeperswerk.

Schoten – EMM’21 1-2 (0-2) 46. Bakker 0-1, 50. D.Hoogenboom 0-2, 60. Schoten 1-2.

Basisopstelling EMM’21: Van Rijn, Salomé, Brug, Van de Lem, Huigsloot, Hoogervorst, Nadal Wesselman, Van de Geest, D. Hoogenboom, Bakker, R. Hoogenboom.