woensdag, april 24, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia in bizarre slotfase nog naar overwinning

Kagia in bizarre slotfase nog naar overwinning

-

Tweede klasse C (zaterdag) – Het leek al een opwindende slotfase te worden met de o zo belangrijke gelijkmaker van Kagia, maar drie rode kaarten voor de bezoekers verder en een winnende treffer van de thuisclub in de 105e minuut uit een indirecte vrije trap maakte de vreugde zowel binnen als buiten het veld voor alles wat de Lisserbroekers een warm hart toedroeg compleet. Het talrijke publiek liet zich op het zonovergoten sportpark al vanaf de gelijkmaker luidruchtig gelden en kreeg na de 2-1 een heerlijk toetje.

De maker van de winnende treffer en nu alleen topscorer met elf doelpunten Rens Lamboo: ,, Ik ben sprakeloos, wat een bizar einde en wat een belangrijke overwinning. Er stond natuurlijk geen echte keeper meer in het doel en hij stond helemaal verkeerd opgesteld, maar dan nog moet die bal er nog wel in en ik raakte hem vol. Het is dit seizoen vaak andersom geweest dat wij in de slotfase de deksel op de neus kregen, maar nu gelukkig niet. Buiten het begin van de wedstrijd was het van onze kant heel matig, maar dat interesseert me eigenlijk helemaal niet meer.”

En hij was niet de enige, want tijdens ons gesprekje viel de na veertien jaar als verzorger afscheid nemende Rob Gort, Lamboo geëmotioneerd in de armen. Tevens nam na tien jaar teammanager Erwin Mastenbroek afscheid bij deze laatste thuiswedstrijd.

De eerste twintig minuten waren nog best redelijk aan de kant van de gastheren, waar er vooral veel ruimte was aan de rechterkant, maar echt tot grote kansen leidde dit niet. Die kwam er wel door een foute inspeelbal van keeper Jay Veerman, Lamboo handelde direct en vanaf een meter of dertig lobde hij de bal tegen de kruising. Te Werve werd wel steeds dreigender en dan vooral via Laughter Oti-Bosu op rechts. Zo ook in de achtentwintigste minuut toen wederom Oti-Bosu een voorzet losliet die door El Massoudi tot 0-1 werd gepromoveerd. De bezoekers bleven dreigender en als de Kagianen, dit jaar 90 jaar, doorbraken dan ontbrak de aansluiting.

Kagia linksback Tom van Dijk werd uit zijn lijden verlost, al leidde dit niet opeens tot een veel beter Kagia. Het enige wat er over het begin van de tweede helft te vertellen is, dat het kunstgras niet gegroeid was.

Te Werve leek op 0-2 te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. De opbouw bleef stroperig aan de kant van de oranjehemden, al hielp het niet dat de wedstrijd talloze keren werd onderbroken door blessurebehandelingen en ook nog een drinkpauze. Het was een slopende wedstrijd en de Rijswijkers moesten ook drie spelers missen vanwege blessures c.q. krampverschijnselen.

Kagia werd voor de gelijkmaker eigenlijk alleen nog gevaarlijk middels een vrije trap van Lamboo. Gijs de Graaf bleek even later de fortuinlijkste man van het veld: hij kon een voorzet, die eerst nog gemist werd door een medespeler, in het doel krijgen. Hoogstwaarschijnlijk weet hij zelf niet hoe de bal er in ging, maar niemand die daar om maalde, 1-1. Wat er daarna nog gebeurde in deze knotsgekke wedstrijd is te veel om op te noemen. Het blijft natuurlijk doodzonde dat er deze week geen huldiging kon plaatsvinden in Amsterdam en ook eventueel over anderhalve week niet in Rotterdam in verband met geringe beveiliging en/of politie inzet, maar dat er vijf politiewagens nodig zijn om de scheidsrechter in een amateurwedstrijd naar zijn auto te begeleiden is ontoelaatbaar. Emoties behoren erbij, maar er zijn grenzen.

Niet alleen de eigen overwinning was een flinke stap op weg naar het verblijf in de tweede klasse van volgend jaar, maar als dan ook nog eens je concurrenten zoals SVC’08 en Soccer Boys verliezen dan was het een prima zaterdag voor de oranjehemden. Woensdag moet Te Werve nog twaalf minuten uitspelen thuis tegen HVC’10, waar het een 2-3 achterstand moet goedmaken. Mocht dat niet lukken dan is dat weer een volgende stap voor Kagia naar officiële lijfsbehoud.

De laatste wedstrijd van de Lisserbroekers is overigens tegen het al gedegradeerde Van Nispen, dat met 12-0 verloor van Westlandia. Mocht Kagia dan nog niet veilig zijn, dan lijkt Van Nispen de ideale tegenstander om daarna de champagne te ontkurken vanwege nog minimaal een seizoen tweede klasse.

Kagia – Te Werve 2-1 (0-1). 27. El Massoudi 0-1, 89. De Graaf 1-1, 90+15 Lamboo 2-1. Scheidsrechter: Streef.

Basisopstelling Kagia: Baars, Imanse, Van Dijk, Van der Zwet, Lobbezoo, Robelus, De Graaf, Van der Star, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.

Basisopstelling Te Werve: Veerman, Oti-Bonsu, Boateng, Reijntjes, Oufrighe, Van Oostrom Soede, Cijntje, Boubsi, EL Massoudi, Faloun, Afellah.

Zie ook de eerder geplaatste fotoserie van Eric van der Wijngaard!