dinsdag, april 23, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia komt dramatisch begin tegen Westlandia niet te boven: 1-3

Kagia komt dramatisch begin tegen Westlandia niet te boven: 1-3

-

Tweede klasse C (zaterdag)- ,,Een nachtmerrieachtig begin: na vijftien seconden stonden we al achter door een persoonlijke fout. Na dertien minuten laten we Westlandia vrolijk en ongestoord combineren zonder dat we ingrijpen en hun derde kwam ook al door een blunder van onze kant. Let wel: dat waren de fouten die tot de goals leidden, maar dat wil absoluut zeggen dat we alleen door deze teamgenoten verloren. Overal op het veld lieten we steken vallen; het zou complete onzin zijn te stellen dat het aan onze verdediging lag. Wij faalden collectief op cruciale momenten.” Rake woorden van Glenn Lobbezoo die na maandenlang blessureleed opnieuw in de basis startte. Westlandia stapte na de 1-3 zege lachend van het veld, mede omdat Kagia het hen in de eerste helft wel heel makkelijk had gemaakt.

Spits Tim van der Voort van Westlandia wist ook niet wat hem overkwam toen Robin van der Zwet na vijftien seconden spelen de bal in zijn voeten schoof. Het afronden geschiedde koeltjes en Kagia moest gelijk aan de bak. De thuisploeg pakte inderdaad de handschoen op en tot twee maal toe scheelde het weinig of de gelijkmaker stond op het scorebord. Westlandia bewees echter niet voor niets tot de subtop te behoren door een paar uitstekende combinaties op de mat te leggen.

Na een klein kwartiertje sneden de bezoekers door de defensie van Kagia als een warm mes door de boter en de 0-2 was een feit. De mannen van Hein Leliveld rechtten de rug, maar de afwerking liet het nodige te wensen over. Micha Schoone schoot bijvoorbeeld hoog over nadat hij door een fraaie pass van Tijs van der Schinkel alleen voor de keeper was gezet. Hij was niet de enige die verzuimde de aansluitingstreffer te scoren.

Vlak voor het rustsignaal kwam Kagia voor een schier onmogelijke taak te staan. De normaal zo betrouwbare sluitpost Aron Wijsman rolde de rode loper uit voor Van der Voort door een misser die hem zelden overkomt. De 0-3 bleek de nekslag voor de oranjehemden.

Kagia probeerde na de thee met de moed der wanhoop door een snel doelpunt het Westlandia nog lastig te maken, maar opnieuw bleek een gebrek aan scorend vermogen een manco. Sterker nog, vlak na rust stond de paal de 0-4 in de weg. Ze bleek het een wedstrijd die na een kwartier eigenlijk al was gespeeld. De late tegentreffer vanaf de penaltystip was eigenlijk nog slechts voor de statistieken. Lobbezoo sip: ,,Normaal gesproken is het aftasten in de eerste vijf minuten, nu keken we al tegen een achterstand aan. Met dan nog eens snel de 0-2 werd het wel erg moeilijk voor ons. Te veel fouten over alle linies werden ons fataal en zo hielpen we Westlandia in het zadel.”

Van de concurrenten won alleen Soccer Boys dat nu op twee punten staat. Van Nispen lijkt de zekere degradant in de tweede klasse C. Het verschil tussen de nummer twaalf en de nummer zeven, DoCoS, is maar vier punten. De strijd om de nacompetitie wat betreft degradatie is verre van over. Dat Kagia straks mogelijk extra wedstrijden moet spelen wees Lobbezoo van de hand: ,,Absoluut niet. Wij spelen ons veilig en laten de nacompetitie aan anderen over.”

Volgende week reist Kagia naar Leiden om uitgerekend tegen DoCoS de handschoen op te nemen. Een van de vele onderlinge duels onderin die nog op de rol staan en die gaan bepalen welke clubs straks de grootste problemen hebben.

Kagia-Westlandia 1-3 (0-3). 1. Van der Voort 0-1, 13. Van Beek 0-2, 45. Van der Voort 0-3. 84. Lamboo (strafschop).

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Verdegaal, Lobbezoo, Van der Star, Robelus, De Graaf, Van der Zwet, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.

Basisopstelling Westlandia: Duijvestijn, Van Rijn, Le Duc, Van der Berg, Olsthoorn, Bron, Verbeek, Van Beek, Van Hagen, Lievaart, Van der Voort.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read