HomeKagiaInterview KagiaKagia laat in uitwedstrijd na eerste punten te pakken

Kagia laat in uitwedstrijd na eerste punten te pakken

-

Tweede klasse C- Ook in de vijfde wedstrijd op verplaatsing is Kagia er niet in geslaagd om de eerste punten op het scorebord te krijgen. Lange tijd leidde de formatie met 0-1 op bezoek bij Te Werve, maar in de slotfase ging het volledig fout. De Rijswijkers wonnen met 2-1, waardoor Kagia weliswaar zevende blijft op de ranglijst maar veel lucht heeft het niet op die positie ten opzichte van de gevarenzone.

Kagia kwam voor de dag met dezelfde samenstelling als j.l. zaterdag tegen HVC’10. Logisch ook want de Lisserbroekers wonnen in die tweestrijd verdiend van de ploeg uit Hoek van Holland. In het eerste kwartier liet Kagia zich meteen van zich spreken. Tijs van der Schinkel dook al in de derde minuut op, maar de aanvaller kwam een teenlengte tekort om af te ronden. Een kleine tien minuten later zette Micha Schoone goed door en Van der Schinkel kwam vrij, maar mikte over tot zijn eigen ongenoegen. In het eerste kwartier konden al vijf hoekschoppen genoteerd, twee om drie, en dat gaf aan dat de ploegen zich bepaald niet terugtrokken op eigen helft.

Te Werve speelde met twee man voorop, maar Desire Mugara Ruhindwa kwam een paar keer vanaf het middenveld en was de eerste die serieus gevaar kon stichten. Een schuiver kon door Aron Wijsman nog net tot hoekschop worden verwerkt, hoewel de bal wellicht sowieso naast zou zijn gegaan. Kagia had wel meer balbezit en leek niet bezig te zijn aan de meest lastigste doordeweekse avondwedstrijd.

Niet tegen de verhouding in werd het ook 0-1. Robin van der Zwet, die na rust licht geblesseerd het veld moest verlaten en vervangen werd door Jelle Modderman, drong door en zette Rens Lamboo aan het werk. De middenvelder aarzelde niet en schoof de bal langs doelman Jay Veerman. Vijf minuten later had het zomaar 0-2 kunnen worden waarbij Van der Zwet dan opnieuw een assist achter zijn naam had gekegen. Van der Schinkel werd ten onrechte afgevlagd en kon daardoor niet in zijn eentje afstevenen op de Rijswijkse doelman.

Het eerste kwartier na rust was wederom voor de mannen in het oranje. Schoone vond Van der Schinkel, maar de nummer elf moest net iets te veel uitwijken om goed uit te komen. Zijn inzet verdween naast het doel van de thuisploeg. Kort daarop kwamen de bezoekers goed weg. Mohamed el Boubsi leek de gelijkmaker af te drukken, maar nu ging de vvlag omhoog in het voordeel van de Kagianen tot verbijstering van de ploeg van Huib van Oostrom Soede.

In de uitbraak kreeg Kagia de kans om de marge te vergroten. Van der Schinkel kwam net niet voorbij aan Veerman, maar vervolgens kon Lamboo de bal oppikken. De aanvoerder tilde de bal nipt over het doel via ogenschijnlijk een lichaamsdeel van een Rijswijkse speler. Een hoekschop kwam er niet en de gewenste 0-2 dus ook niet. Dat bleek achteraf fataal te worden, want geleidelijk aan verloor Kagia het grip op de tegenstander. De ruimte tussen de linies werden te groot en in diverse situaties liepen de verdedigers en middenvelders teveel achteruit waardoor Te Werve het idee kreeg iets aan de score te kunnen doen.

Het werd rommeliger en onnauwkeuriger en zelden bewaarde een Kagiaan nog rust aan de bal. Te Werve rook meer en meer bloed en kreeg teveel ruimte om acties te maken. De thuisploeg werd daarmee in de kaart gespeeld gegeven het feit dat de ploeg een aantal handige ‘pingeldozen’ herbergt. Shwendel Cijntje kwam steeds nadrukkelijker in beeld met zijn dribbels en tien minuten voor tijd zette hij El Boubsi vrij voor het doel, maar zijn inzet miste kracht.

Het bleek uitstel van executie voor de formatie die uit nog geen punt ophaalde to nu toe. Cijntje kreeg weer de ruimte en via een speler van Kagia werd de 1-1 binnen gefrommeld. Met nog vijf minuten op de klok was de voorsprong dus weg en dat was doodzonde te noemen en ook onnodig. Zelfs het puntje kon evenwel niet worden meegenomen naar de Kikkerbeetstraat. Twee minuten voor tijd ging Cijntje er weer vandoor en Wijsman moest capituleren. De doelman voorkwam in de slotminuut zelfs nog de 3-1, maar aan de nederlaag kon ook hij niets meer veranderen.

Na een uitermate sportieve wedstrijd werd het in het slot van de wedstrijd overigens nog onaangenaam. De grensrechter van Kagia weigerde verder te vlaggen vanwege niet mis te verstane woorden aan zijn adres. Het gekrakeel en onbehoorlijke gedrag van enkele betrokkenen was een smet op de avond, maar die was uiteindelijk sowieso verziekt voor Kagia.

Leliveld: ,,Deze pot hadden we in het eerste uur moeten beslissen. Die kansen hebben we ook gehad en ik denk dat we lange tijd de controle hadden, hoewel we zeker niet superieur waren of heel goed speelden. Van het laatste half uur ben ik wel een beetje geschrokken. Waarschijnlijk had het ook met vermoeidheid te maken. We waren het kwijt en gaven het weg. Na de 1-1 hoop je dat je dat nog kunt volhouden en dat je daarmee Te Werve op de ranglijst op afstand weet te houden. Dat is helaas niet gelukt. We hebben niet heel veel tijd om hier bij stil te staan. Natuurlijk gaan we morgen uitlopen en even spreken over waar het fout ging, maar het vizier moet direct op Soccer Boys. Alweer een belangrijke wedstrijd na deze toch wel onnodig teleurstellende avond.”

Te Werve-Kagia 2-1 (0-1). 33. Lamboo 0-1, 85. eigen doelpunt 1-1, 88. Cijntje 2-1. Scheidsrechter: Toonen.

Basisopstelling Te Werve: Veerman, Oti-Bonsu, Yildirim, Afellah, Boateng, Reijntjes, Cijntje,Van Oostrom Soede, Mugara Ruhindwa, Saidi, El Boubsi.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Verdegaal, Van Dijk, Robelus, Lamboo, Van der Zwet, De Graaf, Van der Schinkel, Schoone.