woensdag, oktober 5, 2022
HomeTweede klasseKagiaKagia na rust langs FC Oegstgeest

Kagia na rust langs FC Oegstgeest

-

Net als op bijna alle andere velden waar oefenduels gepland werden, kwamen Kagia en FC Oegstgeest gisteren ook aan de start vanaf 11 uur voor een partijtje sparren in aanloop naar de districtsbeker en later de competitie. De tweedeklasser won met 4-2 van de derdeklasser, waarbij gesteld moet worden dat de eerste helft qua gevaar stichten voor de FC was geweest. Beide trainers beschikten over een grote groep spelers en die werden ook ingezet. Er moeten immers minuten worden gemaakt en de toch al aanwezige hitte was spelbreker om er meteen vol negentig minuten voor te gaan als individuele speler.

Bij Kagia stond aan de start Nick Baars onder de lat en Nick Diels, Ivo van der Vugt en Rowan Hoeke maakten hun eerste minuten voor hun nieuwe club. Thymen Kruider plaatste aan de overzijde Sebastiaan Perreijn tussen de palen en Sjoerd Winkelman speelde op ‘6’ en kwam zoals bekend over van Warmunda.

Al vroeg in het duel opende Rens Lamboo de score vanaf de stip na een handsbal in de zestien. De bezoekers kregen daarna ook een terechte strafschop van scheidsrechter Trompert na een charge op Bas Nieuwenburg. Ook Bob den Hollander had geen moeite om vanaf elfmeter te scoren. Daarvoor was Sam Roelen overigens al gevaarlijk geweest voor de FC.

Kagia had moeite om door de defensie te breken van de gasten, terwijl de derdeklasser juist wel een aantal keer gevaarlijk kon worden, maar Baars liet geen tweede treffer toe. De ploegen gingen rusten in balans (1-1).

Na de pauze kwam FC Oegstgeest op de proppen met een geheel ander team, terwijl Hein Leliveld stevig door wisselde. Kagia greep de regie in de openingsfase en de 2-1 van Robin van der Zwet, een fraai afstandsschot vanuit de tweede lijn, was niet meer dan logisch te noemen. Toch kwam het team van Kruider nog eens op gelijke hoogte na een sterke actie van Tim Noordhuis.

Daarna was Kagia duidelijk de bovenliggende partij en dat resulteerde nog in twee treffers. Met twee ragfijne voorzetten stond Tijs van der Schinkel tweemaal aan de basis van een doelpunt, waarbij Tygo Mesman en Gijs de Graaf (perfecte kopbal) zich mochten laten toejuichen.

Al met al een aardig potje waarin beide ploegen soms al lieten zien best wel eens een goed seizoen te kunnen gaan draaien. Voor verregaande conclusies was het echter uiteraard nog beduidend te vroeg en de weersomstandigheden niet ideaal.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read