HomeKagiaInterview KagiaKagia na rust op stoom, hattrick voor Micha Schoone

Kagia na rust op stoom, hattrick voor Micha Schoone

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Het is ongemeen spannend in de staart van de 2e Klasse. Met nog voor de meeste ploegen vier wedstrijden voor de boeg zijn er zeker nog zes clubs die de nodige punten moeten pakken om geen p/d-wedstrijden te behoeven spelen. Kagia en Soccer Boys, die zaterdagmiddag elkaar troffen in Lisserbroek, behoren bij het zestal. De ploeg van trainer Hein Leliveld won na een matige eerste helft, die een 1-1 ruststand kende, uiteindelijk met speels gemak van de ploeg uit Bleiswijk 5-1.

De gevierde man bij de oranjehemden was de van linksachter tot aanvaller gepromoveerde Micha Schoone. Met drie treffers had Schoone een groot aandeel in de eclatante zege. ,,Eentje met links, eentje met rechts  en een met het hoofd”, vertelde hij vol trots na afloop.

Toch kregen de bezoekers in de openingsfase nog de beste mogelijkheden. Soccer Boys speler Wilmar Zeelenberg kon zijn voet onvoldoende achter een strakke voorzet krijgen om de openingstreffer binnen te schieten. De thuisploeg ging aanvankelijk mee met ‘het lange halen gauw thuis voetbal’ van de bezoekers, waardoor het duel rommelig overkwam.

De eerste de beste kans, en de enige in de eerste vijfenveertig minuten van de gastheren, was wel gelijk raak. Schoone zag zijn strakke schuiver via de binnenkant van de paal in het net verdwijnen (1-0). Lang kon de ploeg en het circa tweehonderd koppige publiek niet genieten van de voorsprong. Een onhandige overtreding van Glenn Lobbezoo in de zestien betekende de gelijkmaker. Het voetbal werd er niet beter op, verreweg de meeste lange ballen van beide ploegen kwamen terecht bij de verkeerde kleur. Op slag van rust voorkwam randje buitenspel nog wel de voorsprong voor de bezoekers.

De tweede helft startte met weer direct een mogelijkheid voor de gasten, gevolgd met een situatie waaruit twee kansen ontstonden voor de Boys om op voorsprong te komen. Kennelijk geschrokken werden de bakens verzet door de Lisserbroekers. Een slippertje van de Soccer Boys doelman kon nog gerepareerd worden, maar de blunder in dezelfde minuut van de doelman werd door Gijs de Graaf wel afgestraft: 2-1.

Een snel omschakelmoment had zomaar weer de gelijkmaker kunnen betekenen. Kort daarop sloegen de Kagianen echter toe. Schoone (foto) smaakte het genoegen om zijn tweede treffer te maken (3-1). De thuisploeg had vervolgens geen kind meer aan de Bleiswijkse ploeg. De treffer van Tijs van der Schinkel met nog een kwartier op de klok was de definitieve nekslag voor de bezoekers. De ploeg van trainer Galik Amghar had zich al geruime tijd neergelegd bij de nederlaag. Schoone strooide nog wat zout in de wonde door een assist van Van Schinkel te verzilveren (5-1).  De prima leidende scheidsrechter Roozeboom maakte een einde aan de na rust ongelijke strijd. Kagia deed dus prima zaken en is nu op weg zich veilig te spelen voor een langer verblijf in deze boeiende klasse.

De maker van de valse hattrick: ,,Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. In de eerste helft waren we gelijkwaardig en voelden we dat wij de voorsprong niet vast konden houden. De tweede helft liep een stuk beter. We werden eerlijk gezegd geholpen door hun keeper. Er komen nog vier finales aan. Maar deze overwinning geeft wel een lekker gevoel.”

Kagia- Soccer Boys 5-1 (1-1). 19. Schoone 1-0, 25. 1-1, 55. De Graaf 2-1, 68. Schoone 3-1, 74. Van der Schinkel 4-1, 83. Schoone 5-1.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Verdegaal, Lobbezoo, Robelus, De Graaf, Van Dijk, Schoone, Lamboo, Van der Schinkel.