donderdag, april 25, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia spoelt nare smaak weg

Kagia spoelt nare smaak weg

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia zat afgelopen woensdag in zak en as na de midweekse nederlaag tegen Te Werve(2-1). De ploeg van Hein Leliveld verzuimde drie punten mee te nemen uit Rijswijk en dat kwam hard aan bij de oranjehemden. Drie dagen later ziet de wereld er weer anders uit. Soccer Boys werd in Bleijswijk met 0-1 verslagen en dat betekende de eerste uitzege van het seizoen. Belangrijker nog; de Kagianen nestelden zich daardoor steviger in de middenmoot en namen flinke afstand van zowel de ploeg waarvan gewonnen werd als Van Nispen.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig op sportpark Merenveld. Het droge en hobbelige veld werkte bepaald niet mee en beide ploegen hadden moeite tot combinatievoetbal te komen. Gaandeweg werd Kagia wel iets sterker en linksback Tom van Dijk schoot maar net naast. Een stief kwartier later had de 0-1 op het scorebord kunnen komen. Rens Lamboo kwam een teenlengte tekort om voorbereidend werk van Mischa Schoone af te ronden. Er resteerde nog wel een hoekschop waaruit Tom van der Star van dichtbij over schoot. Ook Soccer Boys kreeg een grote kans, maar de ploeg toonde aan ook moeite te hebben met het scoren van doelpunten.

Na de rust ging Kagia op zoek naar de openingstreffer. Net als tegen Te Werve kwam die er en op naam van Rens Lamboo. De vrije trap was de doelman van de Boys te machtig. Het duel bleef pover, maar de winst kwam er wel voor Leliveld en de zijnen. Met deze zege werd de bittere smaak uit Rijswijk enigszins weggespoeld en komt Kagia nu in rustiger vaarwater terecht.

Aron Wijsman hield zijn doel voor de derde keer schoon en was opgelucht na de belangrijke overwinning op de club met dezelfde clubkleuren. ,,We hebben een uitgelezen kans laten liggen om in 1 week negen punten te pakken. De nederlaag tegen Te Werve was echt onnodig, eigenlijk baal ik er nog van. We hadden nog zo afgesproken om hetzelfde spelletje na de rust te blijven spelen. Dan had er niets aan de hand hoeven zijn. Als we trouwens na de pauze de 0-2 hadden gemaakt, was het ook over geweest. Helaas bleef het bij 0-1 en in de eindfase deden we onszelf de das om. Dan is het natuurlijk wel lekker dat je drie dagen later wel drie punten pakt.”

Groots was het niet en op het bijster lastig te bespelen veld was dat ook niet mogelijk. Wijsman: ,,Het werd snel duidelijk dat goed voetbal kansloos was. Beide ploegen hanteerden de lange bal, hoewel wij het voetballend nog wel probeerden en we kwam er ook een paar keer goed door. Na de 0-1 was het wel tegenhouden. Niet dat zij kans op kans kregen, maar er waren wel wat hachelijke momenten voor mijn neus. Spelers van Soccer Boys probeerden een strafschop te forceren. Op een zeker moment werd het een optelsom, maar gelukkig bleef de scheidsrechter sterk overeind in zijn beslissingen. Deze zege is al met al ook belangrijk omdat ook DoCoS en Te Werve wonnen. Ik verwacht tegen RCL een leuke pot volgende week. We hebben nog wat recht te zetten want daar gingen we er dik af. Wanneer we winnen doen we nog eens goede zaken op de ranglijst en hoeven we in elk geval voor het moment niet naar beneden te kijken.”

Bij Kagia ontbrak Robin van der Zwet na zijn opgelopen knieblessure tegen Te Werve. Jelle Modderman startte nu in de basis en daardoor schoof Tom van der Star op naar de rechtsbackpositie. Jesper Imanse kwam daardoor terug op zijn vertrouwde positie op het middenveld. Volgende week, zo is de verwachting, lijkt Glenn Lobbezoo na lange tijd van afwezigheid weer aan te sluiten.

Soccer Boys-Kagia 0-1 (0-0). Lamboo 0-1.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Van der Star, Vergdegaal, Modderman, Van Dijk, Robelus, Imanse, Lamboo, De Graaf, Van der Schinkel, Schoone.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read