vrijdag, maart 29, 2024
HomeKagiaInterview KagiaKagia viert dubbel feest na eerste zege (plus nababbel)

Kagia viert dubbel feest na eerste zege (plus nababbel)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Dat Lisserbroek zou uitlopen om bij Kagia het Nederlands Elftal te gaan bekijken, stond vooraf al vast. De winstpartij uiteraard niet, maar de mannen van Louis van Gaal wonnen en dat leverde Kagia tevreden klanten op. Het ‘andere Oranje’ ofwel Kagia zelf deed nog een schep bovenop de feestvreugde door het thuisduel tegen FC Oudewater winnend af te sluiten (2-1).

De laatste zege dateerde alweer van 14 mei van het vorige seizoen. Destijds werd Te Werve aan de Kikkerbeetstraat geklopt en daarmee werd lijfsbehoud veilig gesteld. Toen kon er dus feest gevierd worden, maar nu was het allemaal nog net even gezelliger. Natuurlijk, Kagia staat er nog steeds beroerd voor. De ploeg van Hein Leliveld klom wel over TAVV heen en kan met een mooie eindsprint (lees: thuiszege op Legmeervogels) plotseling weer veel meer kleur op de wangen krijgen in deze spannende klasse.

De opluchting bij Rens Lamboo was uitermate groot. ,,We wisten bijna niet meer hoe winnen voelde en we zaten er al best lang tegen aan te hikken. Toch kwamen we ook nu weer op achterstand en toen bekroop ons wel even het idee ‘daar gaan we weer’. In de tweede helft hebben we het echter recht kunnen zetten, waar we eigenlijk na een half uur in de eerste helft al met 3-0 voor hadden moeten staan. Kagia was gewoonweg beter, maar dat zegt nu eenmaal niet altijd alles.”

Mischa Schoone nam het eerste gevaar voor zijn rekening, maar de sluitpost van de ploeg van Alex Redel redde op zijn kopbal. Even later mikte Rowan Hoeke over en ook Gijs de Graaf had de 1-0 kunnen maken. Het ongeloof nam toe, zeker toen de FC bij de eerste gevaarlijke aanval raak mikte. Leliveld wisselde Glenn Lobbezoo en Kevin Robelus en voor hen kwamen Melvin van der Meer en Rick Verdegaal. Kagia drong aan en kreeg wat het verdiende met een treffer van Lamboo. De trainer van de thuisploeg wilde iets forceren voor de 2-1 en Ivo van der Vlugt werd gebracht voor Hoeke. Ook Tijs van der Schinkel kwam binnen de lijnen en Schoone ging naar de kant.

De wissels sorteerden effect. De Graaf bracht zijn ploeg eindelijk aan de leiding, maar daarna bleef de thuisploeg de kansen missen op 3-1. Zo bleef het onnodig spannend, maar uiteindelijk bleef de zege wel achter In Lisserbroek.

Lamboo: ,,Een winstpartij was lang geleden en mensenlief wat waren we hier aan toe. Zij hadden een paar snelle en behendige spelers en daarvoor moesten we waken, hoe de stand ook was. We vergaten onszelf op voorsprong te zetten en na die achterstand sloop er wel wat angst in. Uiteindelijk konden we het karwei nu wel klaren en net als onder meer tegen ESTO hebben we veerkracht getoond. Dit was een broodnodige zege en we krijgen zo het gevoel weer wat terug om ook wedstrijden te kunnen winnen. Enkel tegen Alphia, waar we wel met 0-2 voorkwamen, werden we weggespeeld. Voor het overige zijn we niet vaak de mindere, maar we stonden alsnog maar op drie punten. Dit kan een mooi begin zijn van betere tijden. Legmeervogels komt volgende week ook naar ons toe en bij winst komen we weer wat bij andere ploegen in de buurt. Na de winterstop starten we tegen DoCoS dus de wereld kan er anders uit komen te zien.”

Kagia speelde 4-4-2 en dat bevalt de middenvelder wel. ,,Op zich hebben we een surplus aan aanvallers, maar er is voor gekozen om wat meer zekerheid in te bouwen. Dat pakt nu niet verkeerd uit. Deze zege was nu extra lekker met Oranje erbij. Het dank ging er vanaf en daar hebben we van genoten. Mag het een keer? Natuurlijk is de te bewandelen weg voor ons nog heel lastig, maar we blijven in onszelf geloven. Als je wekelijks met 5-0 eraf gaat, is dat anders.”

Basisopstelling Kagia: Baars, Imanse, Modderman, Lobbezoo, Malhi, Van der Zwet, Robelus, De Graaf, Lamboo, Schoone, Hoeke.

Theo Leliveld in gesprek met twee spelers van Kagia: 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read