donderdag, maart 28, 2024
HomeFotoreportageKagia werkt zich het snot voor de ogen en wint (plus podcasts)

Kagia werkt zich het snot voor de ogen en wint (plus podcasts)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Zowel Kagia, al langere tijd het geval, als HVC’10 konden in hun onderlinge treffen niet beschikken over alle basisspelers. Nu kampen vrijwel alle clubs daar momenteel mee, maar er misten over en weer wel erg veel namen van spelers op het wedstrijdformulier die daar normaliter zouden staan. Dat nam niet weg dat de beide teams er een meer dan vermakelijk duel van maakten. Uiteindelijk ging de zege (2-1) naar de ploeg die beduidend lager op de ranglijst staat, maar die overwinning kwam de formatie van Hein Leliveld ontegenzeggelijk toe.

Omdat de altijd reële oefenmeester had moeten puzzelen, was het opvallend dat Micha Schoone in de spits geposteerd stond. Hij speelde dit seizoen veelal als linksback en die plaats werd nu ingenomen door Tom van Dijk. Met deze twee spelers zijn meteen enkele krenten uit de pap gevist. Schoone was bereid om veel (vuile) meters te maken en Van Dijk,doorgaans spelend in het tweede, beet zich vast in zijn tegenstander en voegde daarnaast pit toe aan het spel van zijn teamgenoten.

Ook Gijs de Graaf mag wel even benoemd worden. De jongeling komt wat druistig over en moet meer rust in zijn spel gaan brengen. Toch was de aanvaller van grote waarde met zijn inzet, brutaliteit en zo nu en dan zeker ook wel voetballende vermogen. Kevin Robelus (35) is al wel weer een tijdje terug in de hoofdmacht, maar de routinier laat zien nog altijd goed mee te kunnen.

Eigenlijk zouden alle Kagia spelers separaat benoemd mogen worden met hun optreden, maar het was vooral het collectief van de thuisploeg dat het verschil maakte tegen de Hoek van Hollanders. Bij de bezoekers was er meer sprake van individualisme, maar zeker ook meer gemekker richting elkaar, de scheidsrechter en de tegenstander. Daarmee bewees de ploeg uit de subtop zichzelf geen dienst en kreeg het uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

Kagia deelde de eerste speldenprikken uit, maar het was aan Aron Wijsman te danken dat de gasten niet al na tien minuten op voorsprong kwamen. Mitchell Bouwhuis, in de openingsfase drie keer flink aangepakt, vond bijna Dave Kram, maar de uitgstoken arm van de doelman van de Kagianen voorkwam een vroege achterstand voor de gastheren. Rens Lambo probeerde het een keer van grote afstand, maar de poging kreeg niet voldoende hoogte mee. Het pleit echter voor de middenvelder dat hij het inzicht en het vermogen heeft om dit soort probeersels te verzinnen.

Vervolgens golfde het spel heen en weer, maar bleven grote kansen uit. Wel had HVC’10 de pech dat Bouwhuis een keer op de lat krulde, buiten bereik van Wijsman. Tijs van der Schinkel, De Graaf en Schoone doken aan de andere kant op voor de ogen van Rowdy Janssen, maar het bleef op dat moment bij de beginscore.

Ook na rust bleef het duel levendig en eigenlijk werd het enkel maar leuker na de 0-1 van HVC’10. Kram, op wie Van Dijk veel grip had, dook vanaf rechts op en hij trachtte een medespeler te bereiken. Zover kwam het niet, maar daar zat de rechtsbuiten niet mee. Op ongelukkige wijze klopte Jesper Imanse zijn eigen doelman. Het was echter wel het startsein voor Kagia om zich nog brutaler te melden in de tweestrijd. Lamboo vond De Graaf die met een achterwaartse kopbal Janssen in grote verlegenheid bracht. Een lobje van Schoone kwam vervolgens niet tot volwassenheid, maar het gaf wel aan dat de oranjehemden overduidelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker.

Na ruim een uur leek de 1-1 in de maak. In het hart van de defensie kwam Schoone oog in oog te staan met de doelman. Daniel Storm hinderde de puntspeler nadrukkelijk, waardoor de inzet van Schoone niet voldoende richting mee kreeg. De scheidsrechter had voordeel gegeven, maar wellicht had de speler op wie een overtreding werd gemaakt beter het canvas op kunnen zoeken voor een strafschop.

Toch kwam het goed voor Kagia en dat geheel op eigen kracht. Lamboo bemoeide zich weer eens met een vrije trap en die zeilde heerlijk binnen. De middenvelder bewees nog maar eens over een geweldige traptechniek te beschikken. Dat kwam later nog een keer van pas. De nummer tien stuurde Van der Schinkel heen op rechts. De van links overgekomen buitenspeler slingerde de bal voor en Schoone beloonde zichzelf vervolgens door de 2-1 binnen te werken. Een doelpunt uit het boekje, die uitbundig werd gevierd aan de Kikkerbeetstraat.

In de slotfase moest Wijsman zijn ploeg nog eenmaal helpen en dat deed de goalie met verve. Even zo goed had het ook nog 3-1 kunnen worden via Schoone, maar het bleef bij de drie treffers. Een al met dik verdiende zege van de naar de middenmoot opschuivende formatie van Leliveld. HVC’10 beklaagde zich na afloop nog wel over de gemankeerde selectie, maar op dat gebied doet Kagia al maanden een duit in het zakje. Wanneer vervangers op staan, hoeft er echter geen reden te zijn om excuses te zoeken. Kagia bewees het tegen de blauwzwarten en dat levert voor het moment een keurige zevende plaats op.

Opstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Verdegaal, Van Dijk, Robelus (80. De Ree), Lamboo, Van der Zwet, De Graaf, Schoone, Van der Schinkel.

Beluister hier de nastoot met trainer Leliveld en linksback Van Dijk:

Foto’s: Jan van der Lubbe (fotoreportage volgt later)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read