donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseEMM'21Kagia zit in de hoek waar de klappen vallen en verliest bij...

Kagia zit in de hoek waar de klappen vallen en verliest bij EMM’21

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Door de versterkte degradatieregeling in de tweede klasse ben je pas echt veilig als je op de achtste plaats eindigt, laat dit nu net de plek zijn waar EMM’21 op bivakkeerde voor het treffen thuis tegen Kagia.

De Lisserbroekers waren daar voor de zevende speeldag voorlopig nog ver van verwijderd en stonden voorlaatste. Tevens was het gat met de Veners  al opgelopen tot zes punten. Wat op voorhand ook al niet positief stemde voor de ploeg van Hein Leliveld was dat er tot nu toe met ontmoetingen tegen voormalige zondagclubs twee nederlagen volgden. Dit sprak allemaal in het nadeel van de bezoekers. Ondanks de vroege voorsprong van de bezoekers ging deze statistiek weer op, er volgde een 4-1 nederlaag.

De dorpsderby kreeg het aantal toeschouwers die daar bij horen, het was lekker druk, al zal de warmste 12 november ooit ook hebben meegespeeld. De oranjehemden begonnen, ondanks alles, overtuigend aan de wedstrijd en al na vijf minuten kwam  de ploeg op voorsprong, na knap voorbereidend werk van rechtsback Ajay Malhi was het voor Tijs van der Schinkel een koud kunstje om de 0-1 op het scorebord te brengen.

Rens Lamboo bleef zijn voorwaartsen voeden met fraaie diepteballen, uit een van die passes was het wederom Van der Schinkel die ditmaal van dichtbij op de paal kopte. Melvin van der Meer kwam op rechts ook nog een paar keer gevaarlijk door, even voor de duidelijkheid, ondanks zijn achternaam speelt hij wel degelijk voor de club uit Lisserbroek!

Na weer een dieptebal van Lamboo op Van der Schinkel kon hij alleen via een overtreding gestopt worden. De aanvaller: ,,Ik was de verdediger te snel af, maar kon niet helemaal inschatten of er in het centrum nog tegenstanders in de buurt waren, maar een rode kaart was zeker een mogelijkheid geweest. Ik vond ons echt goed spelen in het eerste half uur en we hadden de voorsprong zeker kunnen uitbreiden. Als je dan weer ziet dat de gelijkmaker uit een afgeketste corner valt, dan krijgt je zelfvertrouwen wel weer een knauw. Ik werd zelf twintig minuten voor tijd gewisseld, omdat ik helemaal leeg gespeeld was. Vorige week tegen TAVV kregen we ook vele kansen en hadden we de overwinning verdiend, nu hebben we een uur goed gevoetbald en ik heb goede hoop dat de eerste overwinning er aan komt.”

Ook al kwam de gelijkmaker van de Veners uit de lucht vallen, rechtsback Luc van der Lem volleerde de bal beheerst in het doel. Na dit doelpunt werd de ploeg uit Roelofarendsveen sterker en Luke Bakker was een paar keer dichtbij een treffer. Treuzelen van keeper Aron Wijsman gaf Joey van der Geest een goede kans.

De bezoekers begonnen na rust weer goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een goede kopkans voor Gijs de Graaf. Na tien minuten volgde er een typische actie voor een ploeg in de onderste regionen. Uit het niets trapte doelman Wijsman de voorbij lopende Bakker na en de goed leidende leidsman kon niets anders doen dan een rode kaart trekken en een penalty geven. Guido van der Meer, voor het eerst sinds lange tijd in de basis, nam dit buitenkansje aan en bracht de 2-1 op het scorebord. Hij zou het doelpunt opdragen aan zijn overleden vader hetgeen de nodige emoties opleverden bij de thuisploeg.

De ploeg van trainer Hein Leliveld bleef strijden, maar dit leidde niet tot mogelijkheden. De roodzwarten consolideerde tot Nadal Wesselman in het veld kwam. De invaller: ,,Bij de 3-1 kapte ik een tegenstander knap uit en schoot hem overtuigend in en bij de 4-1 had ik geluk dat er een hobbeltje in het veld zat en mijn afstandsschot doel trof. Ik kom terug van een blessure aan mijn lies waar ik in het begin van dit kalenderjaar al last van kreeg, in het begin van dit seizoen verergerde dit. Ik pendel een beetje tussen de basis en de bank, maar hoop dat ik met mijn twee doelpunten mijn visitekaartje heb afgegeven. Ook is het belangrijk dat we door deze overwinning weer naar boven kunnen kijken.” Met de beide Wesselmannen in het veld, broer Nino stond in de basis, is er aan lengte geen gebrek, Nadal meet 1,96 en broer Nino is zelfs 3 centimeter langer.

Het moet niet zo zijn dat beide clubs dit seizoen alleen bekend gaan staan als cupfighters, zij zitten bij de laatste 16 van de Sportiff LAV cup en EMM’21 zit ook nog in de districtsbeker. Kagia kwam nog wel door de poulefase, maar ging met opgeheven hoofd ten onder na penalty’s tegen Westlandia. EMM’21 heeft in ieder geval een goede stap gezet in de competitie en klom naar plek 5.

Volgende week volgt er voor de Veense ploeg een uitwedstrijd tegen middenmoter RVC’33 en de Lisserbroekers nemen het op tegen nummer drie ESTO dat gelijk speelde tegen FC Oudewater (2-2).

EMM’21-Kagia 3-1 (1-1). 05. Van der Schinkel 0-1, 30. Van der Lem 1-1, 58. Guido van der Meer 2-1, 83.Nadal Wesselman 3-1, 90.+1 Nadal Wesselman 4-1. Scheidsrechter: Wolf.

Basisopstelling EMM’21: Van Veen, Huigslot, Van der Meer, Brug, Van der Lem, Wesselman, Van der Geest, Vermeer, Rietbroek, Mooren, Hoogenboom.

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Modderman, Verdegaal, Diels, De Graaf, Lamboo. Van der Zwet, Van der Meer, Hoeke, Van der Schinkel.

Must Read