donderdag, april 25, 2024
HomeKagiaInterview KagiaTijs van der Schinkel (Kagia): ,,Het wordt moeten i.p.v. mogen

Tijs van der Schinkel (Kagia): ,,Het wordt moeten i.p.v. mogen

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Kagia heeft geen punt overgehouden aan de drieluik met de drie hoogst genoteerde clubs in de voorbije weken. Tegen UVS, uit, werd kansloos verloren, terwijl er thuis meer in zat tegen DSO (3-4). In Delft bleef een resultaat uit tegen Vitesse (2-0) en dus zal het de komende weken moeten gebeuren voor de ploeg van Hein Leliveld. Volgens aanvaller Tijs van der Schinkel staat de klok op twee voor twaalf.

,,Deze drie wedstrijden kan je verliezen als Kagia zijnde. Je hoopt wel op een puntje links of rechts, maar dat zou echt een extraatje zijn geweest. Tegen DSO had dat nog gekund, maar in Leiden waren we nergens en naar mijn mening kwam de zege van Vitesse hen ook toe. Dat neemt niet weg dat duidelijk is dat we niet al teveel speling meer hebben. Soccer Boys is na de winst op RCL ook dichterbij gekomen en dus is er wat betreft geen sprake meer van mogen maar van moeten.”

De aanvaller, die geruime tijd bovenaan stond in ons spelersklassement maar enigszins is teruggezakt, inhoudelijk over de wedstrijd op sportpark Tanthof Zuid: ,,Zij waren net even wat volwassener en sterker in de duels. Fysiek gezien hebben zijn een behoorlijke voorsprong op ons. Dat neemt niet weg dat je altijd wel kansen krijgt en dat een wedstrijd ook een andere wending kan krijgen. Natuurlijk was er hoop bij ons want we haalden de rust met 0-0. Op de openingsfase na waren we voor de rust wel min of meer gelijkwaardig.”

Kagia had het puntje graag gekoesterd en er werd ook gedacht aan een geniepige tegenstoot. ,,Vlak na rust kregen zij een strafschop. Tom van der Star stapte in en een speler ging over zijn been. Ik denk wel een terechte pingel. Gelukkig verdween die bal over ons doel, maar niet veel later werd het toch 1-0 na een aanval over links. Vanaf dat moment hoefden zij niet meer zo nodig en was het aan ons om de aanval te zoeken. Geruime tijd lukte dat niet echt overtuigend, maar met 1-0 was er nog wel wat mogelijk. In de slotfase gingen we met drie in plaats van twee aanvallers spelen. We drukten ze wel terug, maar via een uitbraak werd het 2-0. Dit keer maakte Jelle Modderaar een overtreding in de zestien en ging de penalty er wel in.”

Van der Schinkel, die net als Mischa Schoone voor de pauze een kans niet kon verzilveren, is niet aangedaan door de min of meer verwachte nederlagen. ,,Wij weten dat we de punten van anderen moeten pakken. Het helpt alleen niet dat de concurrentie in de voorbije weken wel punten heeft gepakt. We zullen nu zelf moeten op staan. Zeker in thuiswedstrijden kunnen we potten breken. Enkel zullen we minder naïef moeten worden want dat heeft ons al diverse keren opgebroken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan dat midweekse duel tegen Te Werve. Daar vergooiden we minimaal een punt.”

Vertrouwen blijft er wel bij de rappe aanvaller. ,,Op de langdurig geblesseerde spelers na zijn we verder compleet. Glenn Lobbezoo speelde nu bijvoorbeeld in de eerste helft mee. Hij is belangrijk achterin, zeker gezien ook zijn opbouwende kwaliteiten. De afspraak was wel dat hij er eerder af zou gaan. Hij kan ons de komende weken zeker helpen en dat zal ook nodig zijn met thuisduels tegen Berkel en Westlandia en de ontmoeting in Leiden tegen DoCoS. Thuis pakten we tot nu toe twaalf van de verzamelde vijftien punten dus dat aantal moet nu spoedig omhoog.”

Basisopstelling Kagia: Wijsman, Imanse, Van der Star, Lobbezoo, Van Dijk, Robelus, De Graaf, De Bruijn, Lamboo, Schoone, Van der Schinkel.

Foto’s: met dank aan Moshe Amsalem

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read