dinsdag, april 23, 2024
HomeTweede klasseKagiaVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 2 april

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 2 april

-

Kagia-DSO

Wanneer Kagia aan het einde van het seizoen op de negende plaats staat, die positie wordt momenteel ingenomen, dan zal er een feestje losbarsten aan de Kikkerbeetstraat. Handhaven is het doel en voorlopig is de formatie van Hein Leliveld op koers. Garanties dat het goed zal komen, zijn er echter absoluut niet. De voorsprong op Soccer Boys en Van Nispen is wel groot en lijkt voldoende te zijn, maar Berkel op plek elf heeft maar drie punten minder. Daarbij komt dat de Lisserbroekers nu DSO op bezoek krijgen en die ploeg staat derde en doet het op vreemde bodem uitstekend met 15 punten ut acht duels. De Zoetermeerders hebben ook nog steeds de wil om kampioen te worden of om in elk geval zo hoog mogelijk te eindigen.

Na de komende tegenstander wacht Vitesse Delft en zij hebben zo ongeveer hetzelfde doel als DSO. Dat de oranjehemden kunnen stunten, werd enkele weken geleden bewezen tegen HVC’10. De Hoek van Hollanders, wel danig verzwakt in dat duel, werden met 2-1 geklopt. Tegen UVS ging het daarentegen goed mis afgelopen zaterdag (6-0). Problematischer nog dan die nederlaag is dat Leliveld een uitermate krappe selectie tot zijn beschikking had. Meer dan twintig (!) spelers van 1 en 2 waren niet inzetbaar. Soms met gegronde redenen en in enkele gevallen werd er een vraagteken gezet achter de absentie, zo was te horen in het Kagiaanse kamp. Voor de nummer negen is het te hopen dat iedereen zich weer het snot voor de ogen gaat lopen. Dan moet het huidige niveau gehandhaafd kunnen worden. Als de schouders omlaag gaan en de mouwen niet omhoog dan wordt het nog een hels karwei om uit zwaar weer te blijven.

RCL-UVS

Woensdagavond zitten voorzitter Dick van der Bijl en centrale verdediger Robin Brasker aan tafel bij Sport071 van mediapartner Sleutelstad. Simone Disseldorp presenteert het radioprogramma en is te beluisteren bij de genoemde partner tussen 18 en 19 uur. Er zal dan uiteraard onder meer over het treffen met UVS worden gesproken. Niet in de gelegenheid om te luisteren? De uitzending wordt vanaf donderdag op deze website geplaatst.

Via een geschreven artikel komt Sven Verlaan namens de Leidenaren aan bod. Ook dat zal morgen terug te vinden zijn op deze website.

DoCoS is vrij komend weekend.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read