HomeTAVVInterviews TAVVOnmachtig TAVV in mineur de winterstop in

Onmachtig TAVV in mineur de winterstop in

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Na een teleurstellende voetbalavond waarbij het Nederlands elftal met strafschoppen werd uitgeschakeld trok uw verslaggever met een voetbalkater richting Ter Aar. Ondanks de kater en een temperatuur van rond het vriespunt een wedstrijd om naar uit te kijken. De derby TAVV tegen Alphia staat meestal garant voor spektakel.

Ook trainer Dennis Tijssen kijkt vooraf uit naar de wedstrijd tegen de verrassende nummer twee van de competitie. ,,We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat we na tien wedstrijden op een laatste plaats zouden staan. In alle wedstrijden zijn we zeker niet de mindere geweest maar we hadden moeite met het verzilveren van kansen. Vanmiddag gaan we ons eigen spel spelen en hoop ik dat de broodnodige punten op Sportpark Aardam West blijven. Daar komt bij dat onze aanvoerder Lars van der Pijl na 15 jaar selectievoetbal vandaag zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelt. Lars gaat het komend half jaar in Madrid wonen. Genoeg redenen om vandaag voor een overwinning te gaan.”

Na 90 minuten rommelig voetbal kan geconcludeerd worden dat TAVV niet is weggespeeld. Ze hebben kansen gecreëerd maar staan wederom met legen handen. Door de teleurstellende nederlaag (0-2) staat TAVV na elf speelronden op een troosteloze laatste plaats. Met een versterkte degradatieregeling zullen de mannen van trainer Tijssen na de winterstop alle zeilen moeten bijzetten om alsnog het vege lijf te redden.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Duarte ontspon zich een rommelige wedstrijd waarbij over en weer met foute passes werd gestrooid. Neemt niet weg dat TAVV het meest gretig aan de wedstrijd begon. Alphia daarentegen oogde ongeïnspireerd. Het was aan doelman Boas Vet te danken dat Donny van der Neut (schot) en Sebastiaan van der Voorn (kopbal) TAVV niet op voorsprong zette.

Pas na circa 20 minuten spelen deelde Alphia een eerste speldenprik uit. Het vertoonde spel bleef weinig verheffend en kansen bleven schaars. Van der Neut kreeg na een half uur spelen nog een mooie kans maar geheel in lijn met het hele seizoen ging ook deze kans verloren. Runner-up Alphia stelde de eerste helft teleur en wist niet of nauwelijks gevaar te stichten. Hierdoor gingen beide ploegen na 45 minuten spelen zonder doelpunten aan een kop warme thee.

Na de warmte van het drankje een onveranderd spelbeeld. Rommelig spel over en weer waarbij de kansen schaars bleven. Toch was het wederom Van der Neut die TAVV op voorsprong had kunnen brengen. Dit keer was Dion Duurham een sta in de weg. Na ruim een uur spelen had Alphia trainer Marcel Vondeling genoeg gezien en greep hij in. Justin Filippo en Aatif el Bouny kwamen in het veld en op meerdere posities werden omzettingen gedaan. Zo werd bijvoorbeeld rechtsback Jordy Wentink naar de spitspositie gedirigeerd.

Net als vorige week tegen RCL trok Alphia na deze wissels het spel naar zich toe en begon het een stuk beter te voetballen. Het goede spel werd twintig minuten voor tijd beloond met een doelpunt. Uit een goede voorzet van Marwan Fennich was het de tot centrumspits gepromoveerde Wentink die de bal in kopte (0-1). TAVV keek wederom onnodig tegen een achterstand aan. Ook trainer Tijssen greep in en besloot achterin 1 op 1 te gaan spelen. Met Yannick Otto kort achter de spitsen hoopte Tijssen nog iets te kunnen afdwingen. Ondanks alle inzet stichtte TAVV, op een kans van invaller Ahmed Sharief na, weinig gevaar meer. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwam Alphia dankzij een doelpunt van El Bouny op 0-2 en was de wedstrijd gespeeld.

Wederom een teleurstellende nederlaag waarbij TAVV in stijl de winterstop in gaat. Een stijl waar de ploeg uit Ter Aar de afgelopen maanden weinig plezier aan heeft beleefd. Met vijf punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van min 12 gaat TAVV in mineur (maar realistisch ook) de winterstop in. Op 21 januari hervat TAVV de competitie thuis tegen nummer vijf RCL.

TAVV – Alphia 0-2 (0-0). 68. Wentink 0-1, 90. El Bouny 0-2.

Basisopstelling TAVV: Zweers, Van der Pijl, Otto, Van Broekhoven, Van der Neut, El Mariami, Van Wijk, Keijzer, Van der Voorn, Boddeke, Van Smoorenburg.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F Buijnink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, De Bruin, Van Rijn.