vrijdag, december 9, 2022
HomedistrictsbekerDammes van der Poel (ROAC) nagel aan doodskist voor RCL

Dammes van der Poel (ROAC) nagel aan doodskist voor RCL

-

Het was min of meer een raadsel dat RCL tegen ROAC eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De Leiderdorpers kregen legio kansen om te scoren, maar de scherpte ontbrak aan alle kanten bij de thuisploeg. Of misschien beter gesteld; Dammes van der Poel was onklopbaar namens de tweedeklasser op zondag.

Nu is het al langer bekend dat de doelman geen eenvoudige ballenvanger is, maar RCL moet bijkans mesjogge zijn geworden van de keeperskunsten van Van der Poel, die volgens ingewijden ook zomaar had kunnen keepen bij de roodwitten. Dat kwam er niet van en zo kon de sluitpost uitgroeien tot de absolute uitblinker.

Hoogstaand was het treffen allerminst. Daarvoor ging er teveel fout over en weer. In deze fase van de voorbereiding is dat nog niet fnuikend en er is nog genoeg tijd voor de beide trainers om te finetunen. Hein van Heek is nog zoekende naar de invulling van diverse posities en zal na dit duel niet veel wijzer zijn geworden. Vast staat al wel dat zijn ploeg moeite heeft om het net te vinden. Dat werd ook eerder al bewezen in oefenpotjes tegen Lugdunum en Meerburg. Die doelpunten zijn natuurlijk wel van belang om straks resultaten te gaan boeken. Max van Gent kreeg dit keer de kans in de spits. De puntspeler mocht ongelukkig worden genoemd in de afwerking. Nonchalance speelde de aanvaller parten. Mogelijk kan een treffer hem in de komende weken over de hobbel heen helpen. Er waren echter meer spelers van de thuisploeg die best hadden mogen scoren. Onder meer Tommy Sinteur en Roy Weenink kregen dit echter ook niet voor elkaar.

ROAC trok zich vaak terug op eigen helft en liet RCL de bal. Zoals zo vaak eerder speelde de ploeg van de nieuwe trainer, Bart Jansen, gedisciplineerd en daar hadden de gastheren moeite mee. Soms kwamen de paarswitten er goed uit en dat leverde over de gehele wedstrijd ook een paar kansen op, maar dat stond wel in de schaduw van de kansen die RCL kreeg en waar Van der Poel telkens als winnaar uit de bus kwam. ROAC was uiteindelijk content met het gelijke spel, want in de voorbije jaren werd er steevast verloren van de Racing Club als het ging om beker-en oefenwedstrijden. Jansen wil zijn ploeg dit seizoen aanvallender laten spelen, maar in de Bloemerd kwam het daar niet van. De opvolger van Gidon Reinders Folmer is ook nog zoekende naar de juiste balans en daarin kan de eigen jeugd een rol gaan spelen.

Al met al viel het treffen niet mee in het opzicht van creativiteit. Zeker nog geen reden voor paniek want de competitie laat nog even op zich wachten en na een maand wordt er nu eenmaal nog druk gewerkt aan de ontwikkeling van en spelersgroep. Dikwijls spreken trainers hoe dan ook van een ‘nuttig optreden. In de komende weken kan er nog gewerkt worden aan het bijschaven en afstemmen.

Basisopstelling RCL: Van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Brasker, De la Mar, Verdel, Schouten, Weenink, De Groot, Sinteur, Van Gent.

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Van der Meer, Van Benten, Heemskerk, Den Dekker, Strijk, Van Seggelen, Hogenboom, Van Klink, Koek, Wagter.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read