vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseDoCoSRCL en DoCoS schrijven puntje bij voor de moeite (plus nababbels)

RCL en DoCoS schrijven puntje bij voor de moeite (plus nababbels)

-

Tweede klasse D (zaterdag)- RCL en DoCoS kwamen zaterdagmiddag in de derby niet tot scoren. Beide ploegen kregen wel wat mogelijkheden daartoe, maar om nu te zeggen dat het spitsuur voor beide doelen was, nee dat zeker niet. Wel lagen er veel kansen om tot kansen te komen, maar beide ploegen kregen het nauwelijks voor elkaar om groot gevaar te stichten in een teleurstellende strijd, die wel tot op de laatste seconde spannend bleef.

RCL was er alles aan gelegen om de drie punten in huis te houden om zo uitzicht te houden op de eerste periodetitel. Die is met deze gelijke score niet uit zicht, maar Alphia heeft de beste papieren wel weer terug. DoCoS kent een weinig florissante seizoensopening en wilde dus sowieso een nieuwe zeperd voorkomen. Het leverde een duel op waarin beide ploegen echt wel wilden, maar het simpelweg niet voor elkaar kregen om zich te onderscheiden.

Onder leiding van Roelof Luinge, een van de beste scheidsrechters volgens de kenners die dit land ooit voortbracht, had de wedstrijd wel zomaar kunnen ontbranden na twee minuten. Jake van Heusden draaide naar binnen en krulde de bal naar de verre hoek. Mitchel van Abswoude liet zien in goede vorm te steken en zo hield RCL slechts een hoekschop over aan deze poging. Tommy Sinteur was op aangeven van Pascal Brasker een keer koppend dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw liet de Leidse doelman zich niet foppen.

Verder deelden de formaties speldenprikken uit, maar werd er hoofdzakelijk matig omgegaan met balbezit. Veel ballen werden lukraak naar voren getrapt onder de noemer ‘op goed geluk’. Wel bemoeide Rowin Peet zich tot twee keer toe met het aanvalsspel van de gasten en even zo vaak kreeg de linksback de bal net niet bij kompaan Chris van Empel. De blanco score bij rust was begrijpelijk gezien de schaarste van de kansen en het gegeven dat de ploegen gelijk met elkaar op gingen.

Dat was ook na de pauze het geval. Dan had RCL even het betere van het spel en dan kroop DoCoS weer even uit de verdedigende stellingen. Onder aan de streep bleef het op ’toevalsvoetbal’ lijken in de Bloemerd en geen enkele speler kon zich boven het maaiveld uitwerken. Wel speelde Sjors Schouten aan Leiderdorpse kant een puike wedstrijd, maar de middenvelder staat niet bekend om zijn doelpunten en heeft hele andere taken binnen de lijnen. Bij DoCoS speelde Mitchel Klein ook niet onaardig en zoals gezegd was doelman Van Abswoude af en toe van waarde. Verder was het vooral de tijd uitzitten voor de neutrale toeschouwer en voor de aanhang van de beide teams bleef er hoop op een winnende treffer. Die kwam er niet omdat de scherpte en het raffinement ontbraken.

Zo kregen de ploegen van Hein van Heek en Edwin Vurens in elk geval een punt voor gedane arbeid en mag worden geconcludeerd dat zowel de Racing Club als de Leidenaars beter kunnen. Het moet ook beter om de gestelde doelen na te kunnen leven.

Foto’s: Eric van der Wijngaard (fotoreportage volgt later!)

RCL- DoCoS 0-0.

RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Robin Brasker, De La Mar, Schouten, Weenink, Verdel, Sinteur (76. Barokzay), Pascal Brasker, Jake van Heusden (76. Planje).

Docos: Van Abswoude, Flippo (74. Xander Douwes), Van Voorthuijzen, Amine, Peet, Klein, Tycho Douwes, Victory (74. Hermsen), Khalid, Van Empel, Guijt.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read