HomeDerde klasseASCRCL houdt het bescheiden tegen hard werkend ASC

RCL houdt het bescheiden tegen hard werkend ASC

-

Tweede klasse D (zaterdag)- Met een 2-0 nederlaag reisde ASC zaterdag terug naar Oegstgeest. Het was een kleine nederlaag waar de bezoekers vrede mee hadden. Menigeen had verwacht dat de mannen van trainer Jesper Neuteboom wekelijks een pak op de broek zouden krijgen in de voor hun nieuwe tweede klasse D zaterdag. Tikt ASC een hoger niveau aan dan verwacht of trof de ploeg een mat en inspiratieloos RCL die het na de 2-0 voorsprong bij rust wel geloofde?

Voor beide opvattingen zijn argumenten te vinden. Na een gelijk opgaand begin greep RCL steeds meer het initiatief. ASC vond dat best en probeerde via de spitsen Alex Iliopoulos en Winne Meijer, Lars Valkx ontbrak bij de bezoekers, zelf voor de nodige dreiging te zorgen. Omdat RCL aandrong en ASC compact speelde werden de ruimtes klein voor de rood-witte aanval, die moeite hadden een vrijstaande man te vinden. Schadevrij haalde ASC de rust echter niet. Knap was de volley die Roy Weenink aan het publiek toonde waarmee hij zijn ploeg op 1-0 zette. Daarmee was het voor de Leiderdorpers nog niet gedaan. Uit een scrimmage wurmde Pascal Brasker vlak voor rust de bal over de doellijn en leek zo de wedstrijd te beslissen.

De tot man van de wedstrijd gebombardeerde analyseert na afloop: ,,Na die twee snelle goals controleerden we de wedstrijd zonder tot groots spel te komen. Belangrijker vind ik dat we drie punten pakken. Zeker het laatste kwartier hebben we, ook ik, de kansen gehad om de score een vrolijker aanzien, te geven, maar de scherpte ontbreekt nog. Dat komt echt nog wel. RCL is wat mij betreft een kandidaat voor een van de hoogste posities, maar vandaag konden we dat niet met doelpunten bewijzen.”

De tot het einde toe sleurende en beweeglijk spits deelde nog even een compliment uit aan de opponent: ,,ASC is een hechte ploeg met een paar knappe spelers. Die pakken de punten nog wel.”

ASC middenvelder Diederik Bertels is tevreden over de bescheiden nederlaag, maar realiseert zich wel dat er een niveauverschil is tussen beide ploegen: ,,Wij komen net kijken op dit niveau en moeten goed om ons heen kijken en snel leren. Toen we vorig seizoen omschakelden van 4-3-3 naar 4-4-2 ging het steeds beter. Ook vandaag speelden we met dat systeem en RCL had daar moeite mee. Het is duidelijk dat zij een stap verder zijn. Die doelpunten waren het gevolg van verdedigend niet alert genoeg zijn. Het idee dat wij wekelijks ondersteboven zouden worden gespeeld, lijkt steeds meer een misvatting te zijn. Volgende wedstrijd zullen we dat weer laten zien.”

Moedige en vastberaden taal van Bertels, maar RCL liet zich op speeldag drie niet van de beste kant zien. Zeker in de tweede 45 minuten oogde de ploeg van Hein van Heek mat en weinig gedreven. De trainer: ,,Ik vond dat we bij vlagen prima speelden en we hebben genoeg kansen gehad om de score uit te bouwen. Overigens zeg ik niet dat ASC niets afdwong. Al met al een goed resultaat en we gaan mee in het linkerrijtje.”

RCL-ASC 2-0 (2-0). 27. Weenink 1-0, 42.  Pascal Brasker 2-0.

Basisopstelling RCL: Van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Robin Brasker, De La Mar, Verdel, Sinteur, Schouten, Pascal Brasker, Weenink, Van Heusden.

Basisopstelling ASC: Van Wijk, Bakker, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Iliopouos, Meijer, Bertels, Jasperse, De Bruin, Schellingerhout.