woensdag, oktober 5, 2022
HomeRCLInterviews RCLRCL maakt staf rond met Patrick Kamperveen

RCL maakt staf rond met Patrick Kamperveen

-

RCL heeft met de komst van Patrick Kamperveen de staf voor komend seizoen compleet. De 50-jarige geboren Leiderdorper komt over van Stompwijk waar hij drie seizoenen als hoofdtrainer de scepter heeft gezwaaid over de selectie. Als bestuur zijn we verheugd met de komst van Patrick, voor velen een oude bekende, en voor wie hem niet kent stelt hij zichzelf even voor.

,,Mijn naam Patrick Kamperveen, 50 jaar, getrouwd met Daniëlle en wij hebben twee kinderen, dochter Malia (18) en zoon Angelo (16). Wij wonen in Leiderdorp, waar ik ook ben opgegroeid. De meeste zullen mij nog kennen als speler van RCL 1, waar ik 16 jaar geleden mijn laatste 2 seizoenen als selectiespeler speelde. Daarna was ik 2 jaar hoofdtrainer van de toenmalige A1 en coachte ik het O23 elftal. Verder behoor ik tot de veteranen vriendengroep ‘Old Soldiers’ van RCL en ben ik algemeen directeur van de fictieve reisorganisatie KTA, haha.

Zelf heb ik gevoetbald bij ere- en eerste divisie clubs in Nederland en Portugal tot en met de 3de klasse van de KNVB. Noemenswaardig zijn:

  • Nederlandse Jeugdselectie O14
  • SVV onder Dick Advocaat
  • AZ’67
  • Uniao Leiria en Belenenses beide in Portugal
  • Rijnsburgse Boys
  • Bij RCL ben ik begonnen en heb ik mijn voetbalcarrière beëindigd.

Tijdens mijn sportopleiding heb ik alle leeftijdsgroepen getraind. Na deze periode kreeg ik bij het toen nog bruisende Roodenburg mijn eerste eigen elftal als trainer/coach; de B-regionaal dat een seizoen later de B-landelijk werd. Pas toen ik op mijn 35ste stopte met voetballen in 1ste elftallen, ben ik weer aan de slag gegaan als trainer/coach. In die tussenliggende jaren heb ik altijd individuele trainingen gegeven aan de talenten van de club waar ik speelde. Dat doe ik als trainer nu nog steeds met veel plezier bij de clubs die ik train.

Achtereenvolgens was ik hoofdtrainer van RCL A-junioren, Bernardus (4de klasse), Roodenburg (2de klasse), ASW (eerst 4de, daarna 3de klasse), hoofd jeugdopleiding Valken’68, hoofdtrainer van WDS en de laatste 3 seizoenen van Stompwijk ’92. Helaas maakt Stompwijk, net zoals zo’n beetje de rest van de zondag clubs in district West 2, de overstap naar de zaterdag. Onze zoon speelt komend seizoen voor zijn 7de jaar bij Sparta Rotterdam, Angelo gaat naar de O18. Ik vind het niet erg om hem af en toe niet te zien spelen, maar een heel seizoen niet, dat gaat niet gebeuren. Hij groeit maar één keer op. Vandaar mijn keuze om de piepjonge selectie van Stompwijk na 3 seizoenen te verlaten.

Onlangs waren de RCL Old Soldiers voor het 10 jarig KTA jubileum 5 dagen in Spanje. Daar kwam voor het eerst ter sprake of ik niet weer iets wilde gaan doen bij RCL. In de wetenschap dat Angelo zijn thuiswedstrijden om 17.00 uur zal gaan spelen ivm een verbouwing van het jeugdcomplex van Sparta en dat RCL nog steeds op zoek was naar een trainer voor het 2de elftal heb ik eerst Hein van Heek opgebeld om te vragen wat hij ervan zal vinden als ik op deze functie zou solliciteren. Hein en ik kennen elkaar al jaren en al snel bleek dat wij beide enthousiast waren. Ook met onze voorzitter, Dick van de Bijl, had ik een aantal zeer positieve gesprekken. Toen bleek ook dat Arthur van Orsagen mijn assistent zal worden. Met Arthur heb ik 20 jaar geleden een jaar samen gespeeld bij SJC.

In het leuke en amicale gesprek dat ik vervolgens kreeg met de bestuursleden Mandy Pieterson en Barton Bakker, kwam naar voren dat RCL komend seizoen helaas geen O19 selectie elftal heeft. Dus naast het trainen en coachen van RCL 2 is mij gevraagd te ondersteunen en te sturen bij de O17, O18 en O19, om zo hopelijk weer een mooie doorstroming te krijgen naar ons 1ste en 2de elftal.

De wensen van RCL en mijn kwaliteiten als trainer/coach bleken goed op elkaar aan te sluiten. Ik ben een ambitieuze enthousiaste trainer; gedreven met een lolletje.

Tot slot, hartstikke leuk om weer bij ‘mijn cluppie’ aan de slag te gaan. Ik kijk er naar uit om met Hein en de rest van de staf samen te werken in een voor mij persoonlijk nieuwe rol. Ons jonge 2de elftal en de oudere jeugdspelers enthousiasmeren en op te leiden voor ons 1ste elftal is iets waar ik naar uitkijk en erg veel zin in heb.”

Patrick Kamperveen

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read