HomeRCLInterviews RCLRCL naar derde plek, maar geen winst in Oudewater

RCL naar derde plek, maar geen winst in Oudewater

-

Tweede klasse D (zaterdag)- RCL heeft zich opgewerkt naar de derde plaats. De ploeg van Hein van Heek kwam niet voorbij aan FC Oudewater(1-1), maar de andere uitslagen zaten niet tegen. De Racing Club wacht nog wel op de eerste zege op vreemde bodem. Centrale verdediger Jesper van Overloop over de tweestrijd met de ploeg van Alex Redel.

,,Op een heel zwaar veld namen we het op tegen deze voor ons tamelijk onbekende tegenstander. We speelden in dezelfde opstelling als vorige week tegen ASC. We hadden al snel de overhand en werden meerdere keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Een paar uitstekende kansen voor Jake van Heusden en Pascal Brasker werden helaas niet benut. Waar wij hem er niet in kregen, lukte het Oudewater wel om hun eerste kans te verzilveren. Na slordig balverlies op het middenveld lag er veel ruimte en werd de rechtsbuiten weggestoken. Hij kwam 1 op 1 met Joe van Heusden en schoot hem binnen (1-0, Bart Griffioen, red.)

Vervolgend: ,,Daarna kwamen we snel met een antwoord. Uit een afgeslagen voorzet gaf ik een lange bal op Tommy Sinteur. Hij zette Van Heusden een op een met de keeper en hij schoot de bal op de binnenkant van de paal. Ook in de rebound wilde de bal er niet in. Vlak voor rust scoorden we dan wel eindelijk. Met een korte combinatie werd Jake van Heusden aan de rechterkant vrijgespeeld, die vervolgens Tommy Sinteur bediende: 1-1.”

,,Na rust zakten wij wat meer in en lieten we FC Oudewater iets meer aan de bal. De thuisploeg creëerde ook in de 2e helft nauwelijks kansen. Wederom hadden we zelf een aantal 100% kansen maar de scherpte in de afwerking ontbrak vandaag.
Al met al een wedstrijd die we wederom voor rust al hadden moeten beslissen. Positief is wel dat we veel kansen creëren en achterin weinig weggeven, waardoor de punten zeker gaan komen. Gelukkig heeft de concurrentie ook punten gemorst waardoor alles dicht bij elkaar zit.”

Komende dinsdag komt RCL wederom in actie. Op eigen veld wordt er dan gespeeld tegen derdeklasser Koudekerk in het kader van de Sportiff LAV Cup. Het duel zou eerst aan de Gruttolaan worden gespeeld, maar de lichtinstallatie is daar momenteel niet operationeel. Voor de competitie komen de Leiderdorpers op 29 oktober weer in actie. Dan is het laag geklasseerde Kagia de uitdager.

Opstelling RCL; Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, R. Brasker, De la Mar, Schouten (80. De Groot), Verdel, Weenink, Sinteur, P. Brasker, Jake van Heusden (75. Barokzay).