zaterdag, april 20, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL pakt driepunter in Hoek van Holland

RCL pakt driepunter in Hoek van Holland

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL verloor afgelopen zaterdag met duidelijke cijfers van DoCoS na een wanhopige start van de wedstrijd. Drie dagen later toonden de Leiderdorpers plotsklaps weer een heel ander gezicht en de bank van de Racing Club sprak zelfs van ‘een van de beste duels dit seizoen’. Het leverde uiteindelijk een 1-2 zege op en met dat resultaat mocht HVC’10 niet mopperen. Het is inmiddels zeker dat de roodwitten straks zullen finishen als vierde, vijfde of zesde. Een eindresultaat die er mag zijn voor de overwegend jonge selectie van Hein van Heek.

Aan Leiderdorpse zijde viel Sjors Schouten, niet voor het eerst, op met een verdienstelijk optreden en het kind van de club lijkt zich moeiteloos te hebben ontwikkeld naar een basisplaats. In alle bescheidenheid sprak hij daar niet over na afloop. ,,We speelden een prima wedstrijd en vooral in de tweede helft hebben we een berg kansen gehad. In de eerste helft waren we wel slordig in de eindfase van de aanval, maar verder stond het over het algemeen goed op het kleine kunstgrasveld van HVC’10. We zijn zelf niet heel veel in gevaar geweest.”

Twaalf minuten na rust opende de gasten de score. Na puik voorbereidend werk van Jake van Heusden werkte Tommy Sinteur koppend binnen. Van Heusden zelf was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de bezoekers. Dat was acht minuten na het openingsdoelpunt. Niet veel later zorgde Kay van den Bos weer voor spanning, maar eigenkijk kreeg enkel RCL nog grote kansen. Keer op keer moest met name Sieb Rutgers zijn meerdere erkennen in Rowdy Janssen, de betrouwbare sluitpost van de Hoekers.

Schouten: ,,Er waren wat opstootjes. Zij beklaagden zich over een buitenspelsituatie bij 0-0 en in onze optiek had de 1-2 niet goedgekeurd mogen worden. Bij die momenten werd wel ons ritme verstoord, maar we hebben het goed georganiseerd opgepakt en dit is voor ons een prima prestatie tegen een ploeg waar RCL het doorgaans lastig tegen heeft.”

In beide kampen werd er na afloop flink gemopperd over de scheidsrechter van dienst en zijn assistenten. Niet zelden komt het voor dat er ‘gepikt wordt’ door clubgrensrechters. Een doorn in het oog zo zoetjes aan. Iedereen zal begrijpen dat de meeste grensrechters een tikkeltje in het voordeel vlaggen van hun eigen club. Goudeerlijke assistenten zijn schaard geworden. Soms wordt het echter te gortig met oneerlijk vlaggen. Het is dan de vraag of de club dat zelf nog wil en/of de desbetreffende grensrechter zichzelf nog in de spiegel kan kijken.

Basisopstelling RCL: Joe van Heusden, Bons, Van Overloop, Brasker, De la Mar, De Boer, Schouten, Sinteur, Weenink, Rutgers, Jake van Heusden.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read