HomeRCLInterviews RCLRCL toont twee gezichten in Bodegraven

RCL toont twee gezichten in Bodegraven

-

Tweede klasse D (zaterdag)- RCL is er niet in geslaagd om de start met winst een vervolg te geven. De Leiderdorpers verloren op bezoek bij ESTO met 3-2 en dat had veel te maken met het eigen spel. Na een goed gespeelde eerste helft trad het verval in en de laagvlieger uit 2C op zondag van het vorige seizoen maakte daar dankbaar gebruik van.

Oefenmeester Hein van Heek had goed de smoor in na de tweede wedstrijd van dit prille seizoen. ,,Dit was zo onnodig en daardoor slecht te verteren. Ik zag een goed RCL in de eerste helft en we kwamen tot veel mogelijkheden tot kansen en meer. De 0-1 kwam dan ook niet bepaald uit de lucht vallen en was meer dan verdiend.”

Die treffer kwam tot stand uit een volley van Roy Weenink, vorige week ook al succesvol tegen EMM’21. Pascal Brasker, dit keer in de spits gepositioneerd vanwege een enkelblessure bij Max van Gent, trof een keer het zijnet en de 0-2 leek een kwestie van tijd. Zeker na een handsbal aan ESTO- zijde die de bezoekers een strafschop opleverden. ,,Normaal gesproken is Tommy Sinteur een zekerheidje op dit gebied, maar zijn inzet werd gepakt. Vervolgens gaven we een domme vrije trap weg en daar scoorden zij de gelijkmaker uit. Daarna bleven we de betere en pakten we toch weer een voorsprong via Lars Verdel. Dit was zeker in lijn met de verhoudingen op het veld.”

Na de doelwisseling zag Van Heek een ander RCL. ,,Het werd heel slordig en we leden onnoemlijk vaak balverlies. Daarmee hielpen we de tegenstander in de wedstrijd.” Defensief niet goed opstellen, leverde de gelijkmaker op voor de ploeg die vorige week verrassend won van en in Aalsmeer. Bij de tweede paal werd de bal binnen gewerkt. ,,Vervolgens dachten we op 2-3 te komen, maar daar stak hun grensrechter een stokje voor. Na afloop werd er aangegeven dat dit inderdaad niet klopte. Daar kwam nog bij dat het een eigen doelpunt was. Knap zuur dus en behoorlijk bepalend voor de uitslag.”

De 3-2 bezorgde RCL een kater van jewelste. ,,Een misverstand tussen Jesper van Overloop en doelman Joe van Heusden. De verdediger dacht dat Joe zou uitkomen en stopte met lopen. Daar ging het fout en zo maakte ESTO de 3-2 met een diagonale inzet. Al met al hebben we deze pot uit handen gegeven. Eigen schuld, zo moet ik stellen. Vorige week was het niet groots en wonnen we. Nu was het in de eerste heft prima en staan we met lege handen. Ik heb in de eerste helft een ploeg gezien zoals ik dat voor ogen heb. Jammer dat we dat niet langer hebben kunnen volhouden.”

Basisopstelling RCL: Joe van Heusden, De Kroon, Van Overloop, R.Brasker, De La Mar, Sinteur, Schouten, P. Brasker, Weenink, Jake van Heusden, Verdel.