HomeRCLInterviews RCLTe wisselvallig RCL stelt wederom teleur

Te wisselvallig RCL stelt wederom teleur

-

Tweede klasse D (zaterdag) – Op de dag dat het Nederlands elftal de achtste finale op het WK tegen team USA speelt en Koning Winter zijn intrede heeft gemaakt stond de wedstrijd Alphia tegen RCL op het programma. Ondanks een gevoelstemperatuur van onder nul was Sportpark De Bijlen behoorlijk druk bezocht. Op voorhand een boeiend treffen tussen Alphia en de ploeg uit Leiderdorp die de afgelopen weken te weinig punten had behaald.

Trainer Hein van Heek legt de vinger op de zere plek. ,,De afgelopen weken waren we over het algemeen de betere ploeg echter belonen we onszelf te weinig met doelpunten. Ook spelen we met vlagen te wisselvallig waardoor we het onszelf te moeilijk maken. De komende twee wedstrijden zijn belangrijk om met de top mee te blijven draaien. Onze focus zal de komende wedstrijden liggen op het constant gaan voetballen.”

Na 90 minuten vermakelijk voetbal kan geconcludeerd worden dat Van Heek het antwoord nog niet heeft gevonden op het doorbreken van de negatieve spiraal. Wederom speelde RCL met vlagen te wisselvallig en wist het de kansen niet te benutten. Door de teleurstellende nederlaag (1-0) is RCL na tien speelronden terug te vinden op een inmiddels teleurstellende achtste plaats, al zijn de verschillen te verwaarlozen.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Blommesteijn nam Alphia direct het heft in handen. Binnen twee minuten had RCL al tegen een achterstand aan kunnen kijken. Maar keeper Joe van Heusden was op zijn hoede na een goede inzet van vleugelaanvaller Marwan Fennich. Na deze waarschuwing kroop RCL wat meer uit zijn schulp en was zichtbaar dat zowel Alphia als RCL voetballende ploegen zijn. Hierdoor ontstond een interessante wedstrijd met kansen over en weer.

Na ruim tien minuten voetballen had RCL op voorsprong kunnen komen. Dit keer wist keeper Boas Vet het gevaar onschadelijk te maken. In de 21e minuut kwam RCL ietwat ongelukkig op achterstand. Een scherp genomen hoekschop werd door keeper Van Heusden niet goed beoordeeld waardoor Alphiaan Remco Zuijdervliet de bal kon binnenschieten (1-0). RCL wist na deze domper de knop snel om te zetten. Tommy Sinteur had de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn inzet werd prima gepareerd door de goed keepende Vet. Na 45 minuten vermakelijk voetbal was het tijd voor een warme bak thee. Het kwik was immers gezakt naar rond het vriespunt.

Na de thee stroopte RCL de mouwen op en drong het Alphia terug op eigen helft. Maar in deze fase van overwicht werd wederom duidelijk waar het RCL dit seizoen aan schort. Een echte centrumspits ontbreekt waardoor het nauwelijks gevaar kon stichten. Na ruim een uur spelen greep Alphia trainer Marcel Vondeling met een dubbele wissel in. Met Martijn Kok in de spits en Aatif el Bouny op het middenveld wist Alphia het spel weer naar zich toe te trekken. RCL liep achter de feiten aan en was niet of nauwelijks bij machte om nog gevaar te stichten. Tot overmaat van ramp kreeg Stefan Bons kort voor het einde nog zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken. RCL wilde wel maar kon geen potten meer breken waardoor het na ruim negentig minuten voetbal voor de derde keer met lege handen stond.

Volgende week staat voor RCL weer een krachtmeting op het programma. Dan komt titelfavoriet Aalsmeer op bezoek. Een treffen tussen momenteel de nummers vijf en acht van de competitie.

Na de wedstrijd werd door de Technische Commissie in een overvolle Alphia kantine met trots wereldkundig gemaakt dat trainer Marcel Vondeling ook volgend seizoen de trainer van Alphia zal zijn. De TC is van mening dat Marcel perfect past binnen de ingezette koers die het ruim anderhalf jaar is ingezet. Marcel is een mensgerichte trainer die goed communiceert, didactisch sterk is en een schat aan ervaring meebrengt.

Alphia – RCL 1-0 (1-0). 21. Zuijdervliet 1-0.

Basisopstelling Alphia: Vet, Wentink, F Buijnink, Duurham, Egberts, Olivieira, Fennich, D. Buijnink, Zuijdervliet, De Bruin, Van Rijn.

Basisopstelling RCL: Van Heusden, De Kroon, Van Overloop, Bons, De la Rie, Verdel, Sinteur, Schouten, Brasker, Weenink, Van Heusden.