dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 16 april

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 16 april

-

DoCoS- HVC’10

Als sardientjes in een blik. Zo zou je de situatie kunnen omschrijven van niet minder dan zes clubs in deze klasse. Waar UVS een forse voorsprong heeft bovenin en Van Nispen al zo goed als zeker moet gaan afdalen, is het dringen geblazen tussen de nummers zeven en twaalf. Er is slechts een verschil van drie punten en dus moeten die ploegen sprokkelen. Dat geldt ook voor DoCoS dat afgelopen zaterdag best minimaal een puntje had kunnen oppikken op bezoek bij DSO. Niet dat dit er voor de pauze zo naar uitzag, de Zoetermeerders stonden op een 2-0 voorsprong, maar daarna richtte de ploeg van Dennis Olman zich op. Het werd 2-2 en kort voor tijd hing de 2-3 in de lucht. Die kwam ook naar beneden, maar dan wel aan de verkeerde kant voor de Leidenaren. Toch noemde de trainer dit ‘een nederlaag met perspectief’ en dus zullen de mouwen ongetwijfeld omhoog gaan tegen HVC’10. Dat zal ook moeten gezien de ranglijst waar de Leidse ploeg tracht zo snel als mogelijk weg te komen uit de gevarenzone. Nog maar kort geleden speelde DoCoS in Hoek van Holland en dat werd geen onverdeeld succes (4-0). Tijd om nu wel aan de goede kant van de score te komen!

Kagia-Berkel

Over sardientjes gesproken: dit geldt ook voor Kagia en Berkel. De ploegen staan in punten gelijk, waarbij enkel het doelsaldo van de Lisserbroekers beduidend minder is. De ploeg van Hein Leliveld heeft drie zware tegenstanders op rij gehad en haalde niets op. Geen schande of ramp, maar zo zoetjes aan is een driepunter broodnodig. Drie punten erbij zouden uiteraard nog te weinig zijn, maar je moet ergens beginnen. Op eigen veld doen de oranje-witten het aanmerkelijk beter dan op verplaatsing. Zo was het duel in Berkel ook geen doorslaand succes (3-0). Het was nog niet zo’n oorwassing als de 7-3 in het seizoen ’19-’20 (overigens zonder gevolgen), maar het mag duidelijk zijn dat de winstkansen meer liggen aan de Kikkerbeetstraat. Inmiddels heeft Leliveld iets meer keuze door teruggekeerde spelers en dat moet ook vertrouwen geven. Nog een schepje er bovenop; Berkel won uit pas eenmaal. Dat was onlangs tegen het zwakke Van Nispen.

Soccer Boys- UVS

Als vanzelfsprekend werd er een ‘1’ ingevuld op het totoformulier bij het duel tussen Goliath en David. Dapper was Van Nispen wel, maar uiteindelijk dit keer volstrekt kansloos. UVS moest wel even geduld hebben voor het eerste doelpunt, maar na de 1-0 was het eenvoudig weglopen naar een ruime zege: 4-0. Tim van Dam startte in de basis en deed dat met verve en liet zo zien dat Kevin Krishan keuzes heeft waar je u tegen zegt. De nederlaag tegen RCL is weliswaar niet vergeten, maar de blauwwitten hebben de zeperd wel achter zich gelaten en willen de concurrenten meer tikken op de kin geven. Het moet dit seizoen gebeuren en het heeft er ook alle schijn van dat het goed gaat komen. Komende zaterdag staat Soccer Boys op het programma. De Bleiswijkers werden in de Kikkerpolder getrakteerd op een ruime nederlaag en strijden tegen degradatie. Het zal vast niet vanzelf gaan, maar UVS is geenszins van plan om punten achter te laten bij de nummer voorlaatst. In die zin is de Leidse ploeg gewaarschuwd daar RCL afgelopen weekend wel verloor van de Boys.

Note redactie: dinsdagavond haalde Vitesse Delft in tegen SVC’08 en kwam niet verder dan 2-2, alweer in het voordeel van de Leidenaren..

RCL- Van Nispen

De niet meespelende, de aanvaller was geschorst, en naar FC Rijnvogels vertrekkende Sieb Rutgers zag het duel van RCL op bezoek bij Soccer Boys vanaf de tribune. Het enige doelpunt miste hij zelfs, maar verder zat de doelpuntenmaker zich op te vreten. RCL presteerde zwaar onder de maat en naar zijn zeggen was er sprake van onderschatting. Wanneer je slap aan een wedstrijd begint, is dat doorgaans moeilijk omkeerbaar. De Racing Club kreeg het in elk geval niet voor elkaar en zo kreeg het succes van het winnen tegen de koploper geen vervolg. Trainer Hein van Heek hekelde de instelling van zijn spelers, maar stak de hand ook in eigen boezem. ,,We hebben er als staf alles aan gedaan om ze er bewust van te maken dat je niet zomaar wint van een laagvlieger. Kennelijk is die boodschap niet aangekomen en dan moet je dus zelf ook in de spiegel kijken. Wat mij betreft is het treffen tegen Van Nispen al cruciaal. Of we pakken de draad weer op met een juiste instelling of we spelen de rest van het seizoen min of meer voor slechts de eer.”

Resterend programma: SVC’08-DSO, Westlandia-Vitesse Delft

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read