vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 19 maart

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 19 maart

-

Kagia – RCL

‘Jantje lacht en Jantje huilt’. Dit oer-Hollandse gezegde was afgelopen week beslist van toepassing op de wisselende gemoedstoestand bij Kagia. De ploeg van Hein Lelieveld zat na de na de midweekse wedstrijd bij Te Werve, waar de oranjehemden in de slotfase de zege uit het handen gaven,volledig in zak en as, maar na de winst van afgelopen zaterdag bij Soccer Boys keerde de glimlach weer terug op de Lisserbroekse gezichten. Bij komende tegenstander RCL was er dit weekend, na afloop van de wedstrijd tegen Te Werve, juist sprake van een mineurstemming. De formatie van Hein van Heek was tegen de Rijswerkers de betere ploeg en leek op weg naar een overwinning, maar een miserabel Leiderdorps kwartiertje zorgde uiteindelijk voor een pijnlijke nederlaag voor de Bloemerd-ploeg (1-4). Het kan zaterdag een interessant treffen worden aan de Kikkerbeetstraat. Beide teams verzamelden na 12 wedstrijden 15 punten en en lijken dus zeer aan elkaar gewaagd. Eerder was dat in Leiderdorp niet het geval. De Racing Club won destijds afgetekend met 3-0.

DoCoS – Vitesse Delft

Ook DoCoS heeft een wisselvalige week achter de rug. Nadat doordeweeks kansloos bij HVC’10 werd verloren (4-0), richtten de Morsbewoners zich afgelopen zaterdag op bij Berkel. De mannen van Dennis Olman keerden met een 1-3 zege naar Leiden. DoCos-aanvaller Sandjai Gajadien vierde zijn rentree, na ruim twee jaar afwezigheid, met een belangrijk doelpunt. Door deze overwinning maakten de rood-witten een sprongetje op de rangslijst en staan nu op plek 9. DoCoS krijgt komende zaterdag Vitesse Delft op bezoek. De Delftenaren wonnen tot nu toe dit seizoen 9 van de 12 gespeelde competitiewedstrijden en staan halverwege de competitie op de tweede plaats van de ranglijst.

Westlandia – UVS

Afgelopen zaterdag won UVS met 2-0 van SVC’08. Dat de formatie van Kevin Krishan wint is dit seizoen bijna geen nieuws meer, maar wie even stilstaat bij de statistieken kan niets anders dan vaststellen dat de Leidenaren bezig zijn met een unieke reeks, want 11 keer op rij winnen, met een doelsaldo van 37 voor en 4 tegen, is en blijft een bijzondere prestatie. De vraag is: Welke club in de tweede klasse is in staat om de zand te gooien in de blauw-witte motor?  Wellicht dat komende tegenstander Westlandia daartoe in staat is, want de Westlanders zijn, met name in eigen huis, een geduchte opponent. Westlandia verloor dit weekend met 2-0 bij runner-up Vitesse Delft en bezet met 23 punten uit 15 wedstijden de vijfde plaats op de ranglijst.

Overige wedstrijden in deze klasse: SVC’08 – Berkel, Te Werve – Soccer Boys, Van Nispen – DSO

Must Read