vrijdag, december 9, 2022
HomeTweede klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 21 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 21 mei

-

UVS: De blauw-witten komen deze speelronde niet in actie, maar desondanks kunnen de Leidenaren mogelijk al dit weekend de titel binnenhalen. Indien komende zaterdag achtervolger DSO  tegen Vitesse Delft, nr. 3 op de ranglijst, punten verspeelt, dan kan de kampioensvlag worden gehesen in de Kikkerpolder.

Te Werve – RCL

RCL heeft nog een minimale kans op het behalen van de vierde plaats, een plek die in de eindrangschikking goed is voor het spelen van p/d-wedstrijden, maar daarvoor is het wel afhankelijk van de resultaten van de concurrentie in de komende wedstrijden. Mocht kwalificatie voor de nacompetitie niet lukken, dan is het vervullen van de sportieve plicht  wat de Bloemerd-bewoners de laatste competitiewedstrijden rest. Komende tegenstander Te Werve heeft andere zorgen. De Rijswijkers verkeren in acute degradatienood en hopen de nacompetitie te ontlopen. RCL heeft daarnaast nog een appeltje te schillen met Te Werve, want de heenwedstrijd in Leiderdorp werd met 1-4 verloren.

Van Nispen – DoCoS

Nu het einde van de competitie nadert, lijkt DoCoS pas goed op stoom te komen. Na gisteravond is de ploeg definitief veilig. Het eerder gestaakte duel tussen Te Werve en HVC’10 bleef namelijk bij 2-3. De Morsbewoners wonnen haar laatste drie wedstrijden op rij en zijn inmiddels opgeklommen naar de 7e plaats. Komende zaterdag gaat de formatie van vertrekkend trainer Dennis Olman op bezoek bij hekkensluiter Van Nispen. Dat de Leidenaren ook daar met drie punten in de tas gaan vertrekken lijkt, gelet op de competitiestatistieken van de thuisploeg, een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zijn. De inmiddels gedegradeerde Zilkse formatie won haar openingswedstrijd van het seizoen met 2-1 van RCL, maar de volgende 20 wedstrijden leverden de rood-gelen in totaal slechts 1 punt op. De heenwedstrijd tussen beide clubs in Leiden eindigde in een 2-1 overwinning voor DoCoS. Van Nispen leed afgelopen zaterdag een historische nederlaag. Westlandia maakte met 12-0 gehakt van de geelroden.

HVC’10 – Kagia

Door de 2-1 overwinning tegen Te Werve verzekerden de Lisserbroekers zich zo goed als zeker van een verlengd verblijf in de tweede klasse. Om helemaal op eigen wieken gegarandeerd te zijn van klassebehoud zou een resultaat bij komende tegenstander HVC’10 van pas komen. De Hoekers zijn nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie en zullen derhalve de punten beslist niet cadeau doen aan de oranjehemden. De heenwedstrijd tussen beide teams in Lisserbroek eindigde in een 2-1 overwinning voor Kagia.

Overige wedstrijden in deze klasse: Berkel – Soccer Boys, SVC’08 – Westlandia, DSO – Vitesse Delft.

Must Read