vrijdag, maart 29, 2024
HomeDerde klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 4 juni

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 4 juni

-

Berkel-RCL

Als RCL wint en als DSO verliest verovert RCL een plekje in de nacompetitie om promotie. Winst van RCL is niet zo gek gedacht. De Leiderdorpers boekten drie zeges op rij, waarbij de zege van vorige week op DSO zeer knap te noemen is. DSO speelt echter tegen het zwakke Soccer Boys en het lijkt onwaarschijnlijk dat de ploeg zich opnieuw laat verrassen. RCL zal niet naar die wedstrijd kijken, maar simpelweg van Berkel willen winnen om dan pas te gaan vragen wat de concurrent heeft gedaan. Roodwit kan wellicht nog een laatste keer profiteren van de doelgerichtheid van Sieb Rutgers die komend seizoen bij FC Rijnvogels speelt. In Leiderdorp greep de ploeg van Hein van Heek met 2-1 de winst.

Te Werve-DoCoS

Nadat DoCoS behouden bleef voor de tweede klasse verloor de ploeg twee keer op rij. De fut lijkt eruit. Te Werve is al zeker van de nacompetitie en zal alles doen om de benen van de basisspelers te sparen. Wordt het een gezapig potje zomeravondvoetbal of maken de spelers er nog een leuke middag voor het publiek van?

SVC’08-UVS

Of de hoofden bij UVS weer fris en fruitig zijn is de vraag die zaterdag beantwoord zal worden. Omdat zowel het eerste als tweede kampioen zijn geworden werd er danig gefeest afgelopen weekend. Zal trainer Kevin Krishan met zijn sterkste team voor de dag komen of gunt hij spelers van de bank en jeugd een kans?

Van Nispen-Kagia

Ook al een wedstrijd om des keizers baard. Van Nispen is al lang en breed gedegradeerd en Kagia is veilig en maakt zich op voor de jubileumfestiviteiten. In het gunstigste geval kunnen de bezoekers bij winst een paar plaatsjes stijgen op de ranglijst. Of dat nou een vette worst is die de ploeg zal motiveren nog een keer tot het gaatje gaan valt te betwijfelen. De Zilkers pakten overigens vier punten uit de laatste twee ontmoetingen en bracht daarmee de teller op acht punten.

Overige wedstrijden: DSO-Soccer Boys, HVC’10-Vitesse Delft,

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read