vrijdag, augustus 19, 2022
HomeTweede klasseDoCoSVoorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 6 mei en dinsdag 10 mei

Voorbeschouwing tweede klasse C, zaterdag 6 mei en dinsdag 10 mei

-

UVS

Op UVS staat geen maat; de ene tegenstander na de andere wordt omver gekegeld en het kan bijna niet anders of Berkel krijgt de aanstaande kampioen op bezoek. De kracht van UVS ligt niet alleen achterin, zes doelpunten tegen in negentien wedstrijden zijn tekenend, maar ook elders. Zijn het bij andere clubs een of twee spitsen die het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening nemen, bij de blauwwitten lijkt het wel of iedereen het doel kan vinden. Dat maakt het voor de tegenstander lastig om daarop te anticiperen. Middenmoter Berkel won de laatste twee wedstrijden. Of dat houvast geeft voor zaterdag valt te betwijfelen, UVS ruikt de titel.

Drie dagen later ontvangt UVS Vitesse Delft. Dat was een voormalige concurrent voor de hoofdprijs, maar in de heenwedstrijd toonde de Leidse ploeg karakter en volwassenheid en won met 0-2. Daarna morsten de Delftenaren meer en het gat groeide tot tien punten. Dat neemt niet weg dat dit duel vooraf als ‘pittig’ bestempeld mag worden. Na deze twee speelronden weten we wellicht meer over de wel of niet gegroeide kansen van de ploeg van Kevin Krishan.

Kagia

Het 1-1 gelijkspel tegen DoCoS stemde Kagia tevreden, zeker toen men vernam dat de onderste twee ploegen (plus Te Werve) verloren. Kagia staat nu op drie punten van Soccer Boys, maar nog wel in de gevarenzone. De Boys staan twaalfde en zou dus als het zo blijft nacompetitie moeten spelen. Soccer Boys noch Kagia hebben trek in zo’n extraatje. Winst voor Kagia zou voor een enorme opluchting zorgen en de ploeg uit Lisserbroek bijna in veilige haven brengen. Het zal echter een hele kluif worden; de bezoekers wonnen drie van de laatste vijf wedstrijden en proberen zich te ontworstelen aan de onderste plekken. In de heenwedstrijd won Kagia nog. Voor een zelfde resultaat zou de thuisclub blindelings tekenen. Het zou lucht geven en niet zo weinig ook.

Op dinsdagavond reist de formatie van Hein Leliveld af naar fusieclub SVC’08. Andermaal een tegenstander uit het rechterrijtje. De ploeg uit Wassenaar maakte een slechte periode door, maar won afgelopen zaterdag overtuigend van Van Nispen, de nu al bijna zekere degradant. Kagia was thuis met 2-0 te sterk.

RCL & DoCoS

Het verlies vorige week tegen Westlandia was een dreun van jewelste. De vierde stek leek binnen handbereik en ook voor de derde periodetitel waren de Leidedorpers in de race. Het verlies was dus een ijskoude douche en wil RCL werkelijk een gooi doen naar de bonus aan het eind van het seizoen dan moet er vanaf nu wekelijks gewonnen worden. De ambitie is er vanzelfsprekend zeker. DoCoS is nog niet veilig, maar heeft een marge van vier punten opgebouwd naar de plekken voor de nacompetitie. Bij een zege lijken de Leidenaars zichzelf een goede buffer te geven. Voor beide clubs staat er dus wat op het spel. Tel daarbij op dat je deze wedstrijd een absolute derby mag noemen en je hebt de ingrediënten voor een spannende middag. DoCoS was met 1-2 een prooi voor RCL in de heenwedstrijd.

Rood en wit gaat vervolgens op reis richting Hoek van Holland. Daar is HVC’10 de gastheer. Een voor RCL dikwijls lastige tegenstander, zo bleek ook thuis (0-2). De Hoek van Hollanders zijn echter afgehaakt in de titelstrijd en doen het de laatste weken zonder een aantal sterkhouders. DoCoS speelt op dezelfde avond thuis tegen Westlandia. In het Westland werd het 1-1. Op dit moment is de ploeg die de thuisduels afwerkt op sportpark Hoge Bomen nog kanshebber in de strijd om de tweede periodetitel.

Overige wedstrijden zaterdag 7 mei: DSO-Westlandia, Van Nispen-HVC’10, Te Werve-HVC’10.

10 mei: DSO-Berkel, Van Nispen- Te Werve.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read