donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 24 september

Voorbeschouwing tweede klasse D, zaterdag 24 september

-

Door de invoering van een gewijzigde competitieopzet door de KNVB, zal er komend seizoen sprake zijn van een versterkte degradatieregeling in het amateurvoetbal. Wat dit concreet betekent voor de clubs uit de zaterdag tweede klasse D staat vermeld in onderstand overzicht.

Zaterdag tweede klasse D

  • De kampioen promoveert naar de eerste klasse.
  • De periodekampioenen van de tweede klasse D t/m F spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 10 en 11 van de eerste klasse A promotie-/degradatiewedstrijden voor twee plaatsen in de eerste klasse.
  • De nummers 9, 10 en 11 uit tweede klasse D t/m F spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de derde klasse A t/m D een nacompetitie voor twee plaatsen in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.
  • De nummers 12, 13 en 14 uit de tweede klasse D degraderen naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal.

DoCoS – RVC’33

Het Leidse DoCoS is inmiddels een vertrouwd gezicht in de zaterdag tweede klasse, maar de Leidenaren zullen het komende seizoen toch vaak het gevoel krijgen in een andere afdeling te zijn beland. Door de overstap van liefst zes zondagclubs naar de tweede klasse D, de promotie van UVS en DSO naar de eerste klasse én een andere indeling van traditionele opponenten als HVC’10, Berkel en SVC’08 is dat in feite ook zo. De Morsbewoners zagen deze zomer hoofdtrainer Dennis Olman vertrekken naar het Zoetermeerse DWO en begroetten oud-profvoetballer Edwin Vurens als nieuwe technisch eindverantwoordelijke. De Leidenaren plaatsten zich niet voor de tweede ronde van de districtsbeker, eersteklassers Valken’68 en FC Boshuizen bleken te sterk voor de Leidse ploeg, maar in de laatste poulewedstrijd werd wel met 5-2 van Wilhelmus gewonnen. Chris van Empel viel onder meer op met drie treffers. DoCoS opent komende zaterdag de competitie tegen voormalig zondagclub RVC’33. De Reeuwijkers verdienden via winst in een p/d-wedstrijd een ticket voor de zaterdag tweede klasse. Overigens was Olman eerder werkzaam bij de genoemde club.

Alphia – ASC

In Alphen aan den Rijn staat dit weekend een ontmoeting tussen twee ‘nieuwkomers’ op de rol. Alphia, vorig seizoen kampioen van de derde klasse A, bindt daar de strijd aan met ASC. De rood-zwarten, afkomstig van de zondag, kenden vorig seizoen een moeizame competitiestart, maar na de winterstop herpakte de formatie van Jesper Neuteboom zich en werd plaatsing voor de zaterdag tweede klasse veiliggesteld.  Beide clubs strandden in de eerste ronde van de districtsbeker, maar daar zal in Alphen aan den Rijn en Oegstgeest niet lang over worden getreurd. ASC kende dit weekend een goede generale repetitie, tegen voormalig hoofdklasser TAC’90 speelden de Overveer-bewoners een prima wedstrijd, en hoopt deze vorm mee te nemen naar de competitie-ouverture op Sportpark De Bijlen.

RCL – EMM’21

In Leiderdorp staat komende zaterdag een nieuwbakken derby op het programma, RCL ontvangt dan het Veense EMM’21. De bezoekers, ook overgekomen van de zondag, kenden een uitstekende voorbereiding. In een poule met o.a. eersteklasser VUC eindigden de mannen van Koen van der Vlugt als eerste en plaatsten zich daardoor voor de tweede ronde van de districtsbeker. De fusieclub lijkt dus klaar te zijn voor de competitiestart en is een nieuwkomer waar rekening mee gehouden moet worden. RCL eindigde haar bekercompetitie met 1 punt uit 3 wedstrijden, waardoor het bekeravontuur voor de Bloemerd-bewoners al na de eerste ronde ten einde kwam. Wat deze resultaten uiteindelijk waard zijn, veel trainers gebruikten de bekerwedstrijden als veredelde oefenwedstrijden, zal komend weekend moeten blijken.

Foreholte – Kagia

Ook in Voorhout staat komende zaterdag de geboorte van een derby op het programma, Zaterdagdebutant Foreholte, dit seizoen getraind door de ook in de Leidse regio bekende Mario Koswal, ontvangt dan het Lisserbroekse Kagia. De Voorhouters kenden een uitstekende voorbereiding en plaatsten zich overtuigend, als groepswinnaar, voor de tweede ronde van de districtsbeker. Ook Kagia verdiende een ticket voor de volgende ronde van de districtsbeker, het doelpuntloze gelijkspel bij zondag tweedeklasser Altior bleek voor de formatie van Hein Leliveld voldoende voor minimaal een extra bekerrondje. Voor degenen die de wedstrijd willen bezoeken: het aanvangstijdstip van het treffen staat gepland op 16.00 uur.

TAVV – Legmeervogels

TAVV promoveerde eind vorig seizoen na een zinderende promotiewedstrijd tegen FC Oudewater en dus keert de Ter Aarse-formatie, na een afwezig van drie seizoenen, weer terug op tweede klasse niveau. De ploeg van trainer Dennis Tijssen kwam in de poulefase van districtsbeker net iets tekort voor plaatsing in de volgende ronde maar het lijkt niet erg waarschijnlijk dat er iemand is in Aardam-West die daar een seconde wakker van ligt, want uiteindelijk gaat het om de resultaten in de competitie. In de openingswedstrijd van het seizoen treffen de blauw-witten komende zaterdag het Uithoornse Legmeervogels. De Vogels degradeerden vorig seizoen, samen met ROAC, uit de zondag eerste klasse, maar kozen met ingang van deze voetbaljaargang voor de zaterdag als nieuwe speeldag. De Vogels kwamen sterk voor de dag in de bekerstrijd. Van KDO, CSW en Argon werd gewonnen.

Overige wedstrijden in deze klasse: FC Aalsmeer- ESTO, DONK – FC Oudewater.

Must Read